Riemkje van ‘t Oostende walst overtuigend naar Model

De locatiekeuring bij Stal Lueks op dinsdag 29 september leverde de zestiende Modelmerrie van 2020 op: Riemkje van ‘t Oostende Model AA (Tsjalke 397 x Olof 315) van Henk en Johanna Brinks uit Wapserveen.

Rastypisch powerpaard

Rastypisch, met een hele goede voorhand, veel behang, een bemerking op de kruisligging, maar met een ruime stap, zo omschreven Jaap Boersma en Wil Thijssen de zevenjarige Riemkje. Met een hele krachtige draf met een goed gebruik van het achterbeen, ruimend in het voorbeen en heel veel balans, liep Riemkje overtuigend naar het hoogste predicaat.

Emma: Ster eerste premie

Een eerste premie Stermerrie kwam uit de stal van Henny Vloedgraven: Emma fan H.M.V. (Alwin 469 x Jasper 366). De geweldig dravende Emma liet ook een goede stap zien. In haar exterieur, met goed gesloten en sterke bouw, kwam ze in ras en beenkwaliteit tekort om Voorlopig Kroon te worden.

Twee eerste premie Kroonmerries

De hoofdrol deze dag was weggelegd voor twee Kroonmerries die een eerste premie kregen. Naast Riemkje kreeg ook de bekende Romi v. ‘t Hof ter Smissen Kroon AAA (Beart 411 x Andries 415) van Esther Liano een eerste premie. De IBOP topscore van 88 punten, met een 9 voor draf, en haar krachtige beweging en aansprekende type waren overtuigend, echter voor een Modelverklaring mocht ze wat correcter in het voorbeen.

Een eerste premie was er ook voor de vierjarige Stermerrie Becky M (Tsjalle 454 x Marten 377) die met veel takt, kracht en balans over het gras ging. Voor een promotie naar het Voorlopige Kroon predicaat was haar kruis wat te hellend en mocht ze correcter in voor- en achterbeen. Becky M is een kleindochter van Kroonjuweel Maaike uit Amen (Oege 267 x Hearke 254).

Drie Sterren tweede premie

Bij de jongere merries werden drie Sterren met een tweede premie uitgereikt. De driejarigen Femke van Es (Gerben 479 x Folkert 353) en Freya fan ‘e Rolêbrege (Alwin 469 x Jasper 366) kregen een rood lint. Bij de vierjarigen was het Cindy van de Egberdina Hoeve (Tjaarda 483 x Feitse 293) die als Stermerrie tweede premie bekroond werd. Haar moeder – de 22-jarige Thea van de Egberdina Hoeve (Feitse 293 x Tjimme 275) – is hiermee nog één Ster verwijderd van Kroonjuweel.

Sterruin Florian

De elfjarige Florian van de Morgenzon (Beart 411 x Adel 357) van Theo Meijs uit Mechelen kreeg een Ster tweede premie. Daarmee is Florian de derde Sternakomeling van zijn moeder Citseke (Adel 357 x Ygram 240).

 

Vorig artikel30-jarige Waldo van de Hoogstraat (Naen 264) ingeslapen: “Hij was uniek”
Volgend artikelLivestream Stal Chardon – woensdag 30 september