Ringmeester Sjouke Bootsma (80) in het zonnetje gezet

Sjouke Bootsma met het KFPS bord, met links ringmeester Rein Hettinga, Trijnie Duijn van het KFPS en Gotien Sipsma van de verrichtingsjury. Rechts waarnemend directeur KFPS Marijke Akkerman (Foto: Johanna Faber)

‘Op tijd bij de baan zijn’, is toch wel dé leus van Sjouke Bootsma die op donderdag 16 december tijdens de IBOP in Wergea voor de laatste keer zijn rol als ringmeester voor het KFPS bekleedde.

Meer dan 12,5 jaar ringmeester

Sjouke werd ook tijdens de Centrale Keuring afgelopen september al in het zonnetje gezet. Voor het KFPS is hij meer dan 12,5 jaar ringmeester geweest en verdient alle lof dat hij tot op de respectabele leeftijd van 80 jaar alles achter de ringen tot in de puntjes regelde. Tijdens de Centrale Keuring prees KFPS bestuurslid Roelof Bos Sjouke zijn inzet al. ‘De man van achter de schermen, hij heeft het altijd goed voor elkaar.’ Op de fokdag in Blauwhuis loopt Sjouke al wat langer mee en daar komt ook de leus ‘Sjouke is niet te houwe’ vandaan wanneer Sjouke in al zijn enthousiasme er altijd voor zorgt dat alles goed loopt. KFPS waarnemend directeur Marijke Akkerman bedankte namens het KFPS Sjouke voor zijn inzet, waarbij Sjouke wel tussen neus en lippen door liet schemeren dat ze zijn telefoonnummer nog wel moeten bewaren. ‘Als het onverhoopt een keer nodig is ben ik er.’

Vorig artikelBlog Ester: over vorst, mok en …..Pluisje
Volgend artikelIBOP topper: Cecilia von Greifenstolz Kroon AAA (Bartele 472)