Rommert 498 pakt hoogste competitiepunten

In de KFPS-Nieuwelingencompetitie op het warme CH Luttenberg op zaterdag 29 juni wist Pieter Okkema met zijn eigen fokproduct Rommert 498 het hoogste treetje te behalen in de uitslag. Rommert 498, een zoon van Norbert 444, liet zich over de benen heel goed en vierkant zien. In front was hij nu verhevener dan dat we eerder wel eens van hem zagen: ‘Ik ben de afgelopen periode meer met hem hierop gaan trainen. In het begin was hij er nog niet helemaal klaar voor, nu lijkt hij het goed op te pakken’, zo vertelt Pieter Okkema.

Tweemaal Henk Hammers

In het erg vlot afgewerkte programma werd Henk Hammers met Hunk (Tjalf 443) de winnaar in de limietklasse en pakte hij met Joppe (Maurus 441) vervolgens ook de rubriekswinst in de ereklasse. De ietwat mager bezette damesklasse werd door Mechteld van der Kooi gewonnen met Xander (Haitse 425).

Udo de Haan: tandem en tweespan

In Luttenberg presenteerde Udo de Haan weer aansprekende combinaties. Met Rinse P.J. (Thorben 466) en Het Swarte Paert Sierd P.J. (Dries 421) in tandemformatie ging Udo de Haan de strijd aan. De combinatie begint steeds fraaier te lopen. Ondanks een kleine hapering in de wedstrijd, welke hij zonder hulp van derden weer kon oplossen, wist hij de jury te overtuigen en won. Ook bij de tweespanrubriek was het Udo de Haan die zegevierde. Nu had hij het jonge koppel Ysbrand P.J. (Gerben 479) en Tjibbe P.J. (Bartele 472) voor de sjees en imponeerde dit span vooral in front, gelijkheid en voorbeengebruik.

Vorig artikelFriesland bijt spits af met regiokampioenschappen
Volgend artikelLisanne en Wirdmer: ‘eye-catchers’ op CDI3* in Exloo (met video)