Save the date: KFPS College Tour

In februari en maart zijn er weer verschillende interessante KFPS College Tours te volgen. Altijd op donderdagavond en de aanvang is 20.00 uur. Data om alvast te noteren in de agenda, want niet alle presentaties zullen terug te kijken zijn.

Donderdag 10 februari: Bart Ducro

Op verzoek van veel KFPS leden zal dr. ir. Bart Ducro van Wageningen UR een update geven over de onderzoeken die lopen naar erfelijke gebreken. Ook de samenwerking met het buitenland komt in deze presentatie aan bod. Deze College Tour is weer terug te kijken, maar wie vragen wil stellen kan het best om 20.00 uur meteen aanhaken, aan het eind van de presentatie van Bart Ducro is hier tijd voor gereserveerd.

Donderdag 24 februari EFO Paardenverzekering

De mensen van EFO weten alles van het verzekeren van paarden, en hebben ook ervaring/kennis over de aanschaf van een paard. Bovendien zijn ze goed ingeburgerd in alles wat er speelt rondom gezondheid en welzijn. Een gevarieerde avond dus met ‘need to know’ informatie.

Donderdag 10 maart met prof. dr. Marianne Sloet

Prof. dr. Marianne Sloet van Oldruitenborgh-Oosterbaan is inmiddels gepensioneerd, maar als hoogleraar interne diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht een ware vraagbaak wanneer het over de gezondheid van paarden gaat. Mevrouw Sloet gaat in deze College Tour in op mok, mijt en andere huidproblemen bij Friese paarden. Deze presentatie is niet terug te kijken, dus zet de datum vast in de agenda.

Fokadvies en fokkerscafé

24 maart staat een KFPS College Tour op de planning waarbij er online fokadvies gegeven wordt voor een aantal merrie. Hierover volgt komende weken meer informatie. En vanzelfsprekend sluiten we een winter met College Tours af met een fokkerscafé op een mooie locatie met interessante sprekers.

College Tour goes Germany

Binnenkort worden de modules uit het boek Beoordelen Fries paard ook in het Duits op video vastgelegd. Daarmee is het, naast Nederlands en Engels, de derde taal. De publicatie van de modules vindt plaats van eind februari tot maart, en wordt afgesloten op 15 april. Op die goede vrijdag zal om 20.00 in Stall Tunxdorff een fokkerscafé in het Duits georganiseerd worden.

 

 

Vorig artikelBlog Ester: groeien, bewegen en vooral geduld
Volgend artikelGosse 526: vrij van dragerschap, geen veterinaire beperkingen