Schrijf je in: Friese paarden strandrit!

De mega strandrit met Friese paarden krijgt zaterdag 12 oktober een vervolg! Inschrijven is mogelijk vanaf aanstaande zaterdag 1 juni. Houd deze datum dus goed in de gaten en wees er snel bij, want vol is echt vol!

Prachtige evenementen

De eerste drie edities van de mega strandrit met Friese paarden, in 2010, 2013 en 2016, waren prachtige evenementen. Zo’n vierhonderd ruiters/amazones op de zwarte parels, denderend over het strand van Callantsoog. Duizenden mensen en diverse lokale media waren toegestroomd om dit schouwspel te zien. Via YouTube zijn er nog tientallen beelden terug te vinden.

Ook buitenland

De vorige editie in 2016 was binnen tien dagen al volgeboekt met vierhonderd aanmeldingen en een reservelijst van wel driehonderd combinaties. De deelnemers waren niet alleen afkomstig uit Nederland, maar kwamen ook vanuit Amerika, Canada, Zwitserland, Duitsland en België.

Organisatie

Aangezien het evenement in omvang blijft groeien, is de organisatie voor de vierde editie uitgebreid met Mieke de Jong. Zij verzorgt gedeeltelijk de administratie, de website en inkoop. Zus Linda de Jong is de initiatiefnemer van de strandrit. Zij verzorgt de logistieke zaken, variërend van tent tot mobiele toiletten en strandwachten. Daarnaast houdt zij zich bezig met de PR en sponsoring en heeft ze de algehele leiding. Ria de Jong, moeder van Linda en Mieke, is verantwoordelijk voor de financiën en gedeeltelijk de administratie. Simone en Peter Oudshoorn van manege Noot in Callantsoog houden zich bezig met logistieke zaken als vergunningen, contacten met lokale ondernemers, het treffen van parkeervoorzieningen en het coördineren van de terrein-vrijwilligers op de dag zelf. Daarnaast kunnen er bij hen boxen gehuurd worden voor de overnachting van de paarden.

Van Callantsoog naar Huisduinen

Het startpunt van de mega strandrit is aan de Callantsoogervaart 33 te Callantsoog. De rit leidt de deelnemers naar Huisduinen. Onderweg zijn er diverse strandopgangen met horecagelegenheden, waar ook bezoekers dit mooie schouwspel kunnen bewonderen.

Inschrijven kan vanaf 1 juni op www.friesestrandrit.nl

Vorig artikelSportpsychologie: ‘ik zou wel gek zijn om het niet te gebruiken’
Volgend artikelSubtop-winstpunten voor Ninja van der Eijk en Heleen de Haas