Selectie van bijna 100 combinaties naar de finale van de Horses2fly KFPS dressuurcompetitie

Na 14 selectiewedstrijden – verdeeld over Nederland –  wisten een kleine 100 combinaties zich te plaatsen voor de finale van de Horses2fly KFPS sportcompetitite dressuur. De finale zal worden gehouden op zaterdag 17 februari – voor de klassen B tot en met L – en zondag 18 februari – van M tot en met ZZ Licht – bij Manege de Caprilli in Sonnega.

Twee paarden in één klasse: luxe positie

Een aantal amazones moet nog een keuze maken met welk paard ze gaan afreizen naar Sonnega. Per klasse kan een ruiter met één paard meedoen. Amarins de Leeuw heeft in de L1 de keuze uit Bente (Wimer 461) en Kris G. fan ‘e Rydwei (Menne 496). In de klasse L2 hebben Marell Hilberts en Thea Dijkstra – die ex aequo op de eerste plek in het tussenklassement staan – ieder twee ijzers in het vuur. In de M1 zal Afke Weidenaar nog moeten kiezen tussen Florian Douwe van de Bijschuur (Tsjalle 454) en Aike fan it Hiem (Thorben 466). Een flink dilemma heeft zeker Hennie Roffel. Ze wist eind januari nog wat gas te zetten op de selectiewedstrijden en behaalde met Dom Pérignon TKJ (Jasper 366) én Fryso 518 (Hessel 480) een finaleplek in de Z1. Daarbij hebben de hengsten slechts twee punten verschil in hun tussenklassement.

Finaleproef 40%

Er kan op de finaledag – ondanks een goede score op de selectiewedstrijden – overigens nog van alles gebeuren. In de uiteindelijke plaatsing tellen de behaalde punten van de selectiewedstrijden voor 60% mee in de einduitslag. De finale telt voor 40% mee in de eindklassering. Bij een gelijke stand geeft de finaleproef de doorslag. In Sonnega wordt er gestreden om de Zilveren Zweep. En natuurlijk is er ook nog de fan ‘e Bûtemare trofee die uitgereikt wordt aan de beste deelnemer aan deze dressuurfinale ouder dan 40 jaar en de JongKFPS talentenprijs……

Klik hier voor de lijst met finalekandidaten

 

 

Vorig artikelStalnaam onder de loep: Fan ’t Vooltie
Volgend artikelKiezen voor de kampioen? Of toch niet?