Selectie van bijna 200 Friese paarden maakt zich op voor de CK 2022

Zo’n 200 Friese paarden maken zich op voor een boeiende Centrale Keuring in Harich voor de keuringen op vrijdag 16 en zaterdag 17 september.. De crème de la crème van de fokdagen van het zomerseizoen komt naar Harich om zich opnieuw aan de jury te laten zien.

Jeugd op vrijdag

Vrijdag zal met name in het teken staan van de jeugd, de 4-6-jarige Stermerries en 4-6 jarige Kroonmerries. De jeugd heeft de toekomst, en dat ziet er goed uit met meer dan 50 veulens, enters en twenters.

De koninginnenrubriek

De grootste oogst was dit jaar wederom voor de 3-jarige Stermerries. Dé koninginnen-klasse waar het hart van menig fokker en liefhebber sneller van gaat kloppen. Zij kunnen zich zaterdagochtend opmaken voor goedgevulde rubrieken. Een totaal van 47 prachtige jeugdige merries zal haar beste beentje voor zetten om in aanmerking te komen voor de felbegeerde graadverhoging. Ook de Kroon- en Modelmerries zijn dit jaar weer goed vertegenwoordigd. De crème de la créme van onze prachtige Friese merries zal zich met trots presenteren op vrijdag en zaterdag.

Sport Matinee & kampioenskeuring

Naast de verschillende keuringsrubrieken zal vrijdag vanaf 14.30 uur het sport matinee plaatsvinden die onder andere in het teken staat van de finales van de Pavo Fryso bokaal dressuur- en tuigaanleg, het regionale Ereklasse kampioenschap en verschillende afstammelingenshows van hengsten die dit jaar hun afstammelingenonderzoek gaan afronden.

Zaterdagmiddag gaat het spannend worden met de verschillende kampioenskeuringen en waarbij uiteindelijk een Algemeen Kampioen van de CK 2022 wordt uitgeroepen. Daarnaast maken de merries voor de sjees hun opwachting, wordt de unieke Xerxina trofee uitgereikt, de nieuwe JongKFPS Fokker van het Jaar gehuldigd én kan menig tuigliefhebber genieten van de tandem voor je sjees. Kortom; twee fantastische keuringsdagen waarop u weer kunt genieten van de allerbeste Friese parels in al haar unieke facetten!

Entree en parkeren is gratis

Klik hier voor het volledige programma

 

 

 

Vorig artikelNog twee hengsten ingestroomd, totaal 18 hengsten in het Centraal Onderzoek
Volgend artikelStamboekkantoor gesloten op vrijdag 16 september