Selectiewedstrijd mennen: hoogste score voor Udo en Vita S.A.

Udo de Haan en Vita S.A. tijdens de noordelijke indoorkampioenschappen 2019 (Foto: Freerk Boskers)

Tijdens de selectiewedstrijd van de Horses2FlyKFPS Sportcompetitie op 14 en 15 juni in Gorredijk wist Udo de Haan met Kroonmerrie Vita S.A. (Norbert 444) de hoogste score te halen. In de klasse Z reden ze 202 punten bij elkaar. Ook Baukje van de Weide mende een proef van meer dan 200 punten. 201,5 om precies te zijn, in de klasse B met Ylse fan Weideshiem (Rindert 406).

Lastige omstandigheden op zaterdag

Het CH in Gorredijk was voor de menners een selectiewedstrijd voor de Horses2Fly KFPS Sportcompetitie. Vrijdag 14 juni was een fraaie dag met prachtige omstandigheden, na een fikse regenbui van vrijdag op zaterdag waren de omstandigheden zaterdag op het gras behoorlijk lastiger. In de flink bezette B-klasse plaatste Arie Bouwman zich met Werner twee keer als tweede in de lijst bij de Friese paarden, met Leonie ten Hove en Joltsje ook een keer op de koppositie met 198 punten.

Karin weer sterk in de L-dressuur

In de L-dressuur deed Karin Vermeulen met Yfke fan Hesens (Andries 415) wederom goede zaken. Ze eindigde twee maal op de eerste plaats en verstevigde haar koppositie in het tussenklassement. In de klasse M was het weer Udo de Haan die deze keer met Het Swarte Paert Romke SvH (Alke 468) 197 punten bij elkaar reed, In de tweede proef was het Liesbeth van de Wal-Haanstra met Rykman die voor De Haan eindigde en dat belooft nog een mooi strijd te gaan worden. Hetzelfde geldt voor de ZZ-dressuur waar Hette Jellema met Drys en Udo de Haan met Oedsche de meest punten pakten, maar waarbij Cees de Haan en Ria Hettinga ook nog volop in de race zijn.

Nog drie wedstrijden

Voor de Horses2FlyKFPS Sportcompetitie zullen in juli nog drie selectiewedstrijden plaatsvinden: Koudum (7 juli), Garijp (19 juli) en Drachten (26 juli). Daarna is het op 3 augustus in Rijs tijd voor de grote finale.
Klik hier door voor de totale uitslagenlijsten van de selectiewedstrijd in Gorredijk

Vorig artikelVijfde plek voor Esther Liano en Pattaconk’s Hidde in Hoofddorp
Volgend artikelEerste kampioenstitel voor Albert Minkema