Selectiewedstrijd Pavo Fryso Bokaal Tuigen: Sven B. en Stal Brandsma’s Tsjalda door

Sven B. met Sybren Minkema tijdens de selectiewedstrijd Pavo Fryro Bokaal Tuigen in Drachten (Foto: Karin Sevink)

De fokdag in Drachten op zaterdag 27 juli was ook het toneel voor de selectiewedstrijd tuigen voor de Pavo Fryso Bokaal. Sven B. (Wimer 461) met Sybren Minkema en Stal Brandsma’s Tsjalda (Alwin 469) met Abe Brandsma kregen beiden een ticket voor de Pavo Fryso Bokaal Tuigen tijdens de Centrale Keuring in Drachten.

Sven B. scoort 85 punten

Sven B. rijgt in handen van Sybren Minkema dit jaar al de éne na de andere overwinning aan elkaar op de tuigconcoursen. Ook tijdens de selectiewedstrijd wist hij gemakkelijk te overtuigen. Met maar liefst vier keer een 9 op zijn protocol verzamelde Sven B. een topscore van 85 punten en plaatste zich in de klasse vier- tot en met zesjarige hengsten/ruinen.
In de rubriek van vier- tot en met zesjarige merries haalde Tsjalda met 71 punten ook ruimschoots de limiet. Abe Brandsma rijdt de merrie in het tuig, zijn vriendin Monique van der Meij startte Tsjalda in de dressuur. Ook met succes, Tsjalda mag zich én op de Hippiade én op de finale van de KFPS Alrako dressuurcompetitie laten zien.

 

 

Vorig artikelDriejarige Amelie (Thorben 466) van ziekenboeg naar fokdagkampioenschap Drachten (met video)
Volgend artikelSelectiewedstrijd Pavo Fryso Bokaal Drachten levert elf kandidaten voor de halve finale op