SK Sint Nicolaasga: Drie Veulenboekmerries Ster met eerste premie

De driejarige Aaltje (Hessel 480 x Rypke 321) werd in Sint Nicolaasga Ster verklaard met een eerste premie. (Foto: Johanna Faber)

Drie Veulenboekmerries werden woensdag 13 juni op de stamboekkeuring in Sint Nicolaasga getooid met een oranje rozet en daarmee Ster verklaard met een eerste premie. Als eerste was die eer voor de vierjarige Wiepie-Aukje (Michiel 442 x Beart 411) van Harm Mulder uit Vegelinsoord. Ze kenmerkte zich sterk door een heel fijne gedragen draf. Ook Ster met een eerste premie werd de in Duitse handen zijnde Aaltje (Hessel 480 x Rypke 321) van Stephanie Dietrich. De driejarige Aaltje kreeg een 8,5 op haar draf. ‘Ze komt heel makkelijk van de vloer en zet haar achterbenen heel sterk onder het lichaam’, zo beargumenteerde juryvoorzitter Piet Bergsma.
Als afsluiter van de dag werd in de laatste rubriek, die inmiddels gesierd werd door een regenbui, de driejarige Annie fan ‘e Hearresyl (Rik 396 x Tsjerk 328) van Opfok- en handelsstal Tj. Bouma uit Terkaple ook Ster met een eerste premie. In totaal werden uit de groep drie jaar en oudere Veulenboekmerries er veertien Ster met een tweede premie. In het geval van Amber Roaske Blomke B. (Jehannes 484 x Doaitsen 420) bezorgde zij met de Sterverklaring haar moeder Roaske Blomke B. Ster Sport het Preferentschap.

Uit de groep vier jaar en oudere Stamboekmerries vloeiden twee nieuwe Stermerries, te beginnen met Yfke Marieke (Epke 474 x Folkert 353) van de familie Traanman uit Oudega. Ze waardeerde zich op in draf. Vervolgens wist ook Zamke fan Steendans (Thorben 466 x Olof 315) van Piet Sibma uit Rottum te promoveren tot Ster tweede premie.

Nafok Fonger 478 goed

Op de onlangs gehouden ABFP-testen kwam al naar voren dat Fonger 478 goede nafok levert. Dat beeld was ook terug te zien op deze stamboekkeuring. Twee dochters werden Ster met een tweede premie en ook ruin Cobus fan Fjildhûzen (Fonger 478 x Reinder 452) van Hendrik Eppinga uit Oudemirdum liet zich krachtig en ruim zien en werd Ster met een tweede premie.

Ook drie eerste premies bij de veulens

In de andere ring werden veulens gekeurd waarbij ook drie eerste premies konden worden uitgedeeld. Fokker Annie Duiven-Lettinga uit Hartwerd ging huiswaarts met een oranje rozet voor Leafde fan ‘e Ridderdyk (Eise 489 x Reinder 452). Bij de hengstveulens vielen twee eerste premies, namelijk voor Jonker BA (Jehannes 484 x Ielke 382) van H.J. Boersma-Adema en W.H.J. Boersma te Witmarsum en Jetze fan Westermeer (Markus 491 x Uldrik 457) van Hendrikus en Annemarie ter Schure uit Ouwsterhaule.

Klik hier door voor de volledige uitslag van de keuring.

Vorig artikelKFPS Marktplaats gratis voor leden
Volgend artikelAmerikaanse Elbricht Ster Sport Elite promoveert naar Grand Prix