Sofi’s Vlog : Voorbereidingen CHIO Aken in volle gang

Nog een paar dagen en dan reizen de genodigde ruiters en amazones met hun Friese paarden af naar Duitsland voor de openingsceremonie van het CHIO Aken 2022.
De voorbereidingen voor de vlaggenparade en het showprogramma zijn in volle gang en dankzij Sofi Väisänen kunnen we een kijkje krijgen achter de schermen.

Gezonde spanning

‘Er moet ontzettend veel geregeld worden voor zo’n show’, vertelt Sofi. ‘Niet alleen moeten alle ruiters en amazones dezelfde kleding en attributen hebben en moet de muziek helemaal kloppen, er komt ook veel papierwerk bij kijken om de paarden naar het buitenland te mogen vervoeren.’ De afgelopen dagen zijn Sybren Minkema, Jolanda Schreuder en Susan Wind volop bezig geweest om alles rond te krijgen.

Groepsapp

Susan Wind is de contactpersoon tussen de organisatie van het CHIO en het Friezenteam, elke dag verschijnt er nieuwe info in de groepsapp, waar alle ruiters en amazones in zitten. Sofi heeft er bewondering voor; ‘ik vind het knap hoe Susan alles zo regelt in zo’n korte tijd, ze wordt echt bestookt met vragen van ons allemaal over de meest uiteenlopende dingen, hebben we bijvoorbeeld een witte of een zwarte neusriem nodig?’ lacht ze.

Paarden voorbereiden

Behalve praktische zaken wordt er ook veel tijd besteed aan het klaarmaken van de paarden, deze zullen namelijk met of tussen vlaggen lopen én samen met de grote opblaasbare paarden van de Franse showgroep Cie des Quidams. ‘Het oefenen gaat eigenlijk heel goed, het is grappig om te zien dat sommige combinaties van te voren wat twijfels hadden maar nu vol bravoure overal langs rijden, en juist ook andersom een stoere hengst die toch echt wel even moest wennen. Maar we zijn er klaar voor om voor publiek te gaan rijden en hebben er enorm veel zin in!’

Zie hieronder voor Sofi’s eerste vlog over de training van de paarden :

 

 

Vorig artikelLivestream IBOP – 23 juni
Volgend artikelIBOP Wergea: Hannah (Tsjalle 454) Kroon, Tilbina (Alwin 469) AAA in tuigproef