Spannende strijd om de Bronzen Menner

De voorrondes in de Horses2Fly KFPS Sportcompetitie mennen werden op zondag 28 juli afgesloten in Drachten. Op 3 augustus vindt bij manege Gaasterland in Harich tijdens het CH Rijs de finale plaats en dat belooft een hele spannende strijd te gaan worden.

Vier menners met maximaal aantal punten

In maar liefst vier klassen haalden menners het maximaal aantal punten binnen. Koerina Dijkstra zal met Silke Bernou fan ‘e Ies (Norbert 444) er alles aan gelegen zijn om haar prachtige prestatie van 2018 te herhalen. Toen won ze met Lutske Bernou fan‘e Ies (Maurus 441) het bronzen beeld. Udo de Haan haalde toen de mentitels binnen met Het Swarte Paert Lourenske (Tymon 456) en Vita S.A. (Norbert 444), maar greep nipt naast het overall kampioenschap. Dit jaar heeft hij met Kroonmerrie Vita S.A. wederom een heel heet ijzer in het vuur.
Ook Liesbeth van de Wal-Haanstra heeft met Rykman (Wimer 461) een hele goede uitgangspositie. In 2019 werden ze tweede in de klasse L, nu gaan ze in de M met de beste cijfers de finale in. En dan is ook Hette Jellema er nog. Met Drys (Fabe 348) presteerde hij het hele outdoor seizoen al op een constant hoog niveau in de ZZ.

De selectieproeven tellen voor 40% en de finaleproeven voor 60% mee in de einduitslag.
Tussenklassement+na+alle+verreden+competitiewedstrijden!

Vorig artikelSelectiewedstrijd Pavo Fryso Bokaal Drachten levert elf kandidaten voor de halve finale op
Volgend artikelEgberdina’s Lodewijk tweemaal met oranje gesierd