Sport Elite hengsten spatten van de buis

Foto: Karin Sevink

De demonstratie van de Sport Elite hengsten tijdens de HK 2021 kon rekenen op veel enthousiasme. Het applaus in Drachten ontbrak, maar thuis voor de buis was er ongetwijfeld veel waardering voor de Sport Elite hengsten die hun dressuurkwaliteiten lieten zien.

Met toelichting van Christa Larmoyeur

Na het succes van de Sport Elite presentatie van de HK 2020 vulden zes top sporthengsten het beeld met een indrukwekkende show, met deskundig commentaar van Christa Larmoyeur die net is toegetreden tot de verrichtingsjury van het KFPS. ‘Je ziet dat de Friese paaden door de fokkerij steeds geschikter zijn voor de sport. Het is bovendien een paard met een geweldig karakter, daar wil je gewoon op rijden.’

Epke 474 en Aarnold 471

Epke 474 en Aarnold 471 starten de show. Twee prachtige top dressuurpaarden die klaar zijn voor de zware tour. Epke 474 werd bijzonder keurig voorgesteld door Sabine van de Loenhorst. De zoon van Beart 411 is één en al souplesse en de ruimte in zijn bewegingen viel op. Maar, zo laten de verzorgers en amazone rondom Epke 474 weten: hij is vooral een ontzettend lief paard met een gouden karakter. Aarnold 471 werd gereden door Hennie Roffel die heel mooi liet zien dat de zoon van Wikke 404 uit de fokkerij van wijlen Bob Hofstee enorm veel vermogen heeft en talent voor het verzamelen.

Vader en zoon Tymon 456 en Mees 497

Extra speciaal waren vader Tymon 456 en Mees 497 samen in de ring. Beide Sport Elite hengsten zijn in eigendom van Aftonmora in Zweden, maar worden in Nederland doorgetraind. Lisanne Veenje rijdt met Tymon 456 en Leonie Evink heeft Mees 497 al vanaf het begin onder haar hoede. De winnaar van de Pavo Fryso bokaal én de Friesian Talent Cup is inmiddels startgerechtigd in de Zware Tour. Christa ziet de kwaliteiten van de twee generaties. Het fraaie fijne koppie van Tymon 456, verfijnd uitgestrekt draven en powerhouse Mees die heel veel uitstraling laat zien. ‘Paarden die in de ontspanning hun hele lichaam gebruiken en over een sterk achterbeen beschikken. Makkelijk piafferen is makkelijk een pirouette maken.’ In uitgestrekte draf sloten ze samen hun presentatie in stijl af.

Vorig artikelTymen 503 en Tjebbe 500 in de race voor het kampioenschap bij de jonge hengsten (met video)
Volgend artikelJonge fokker van het Jaar 2020: Marije Schreven (met video)