Sport Elite voor Tanco fan Berltsum (Epke 474)

Met vijf maal een score van 60% of meer in de Prix St. Georges heeft Tanco fan Berltsum Ster A (Epke 474 x Onne 376) het Sport Elite predicaat gehaald. De achtjarige hengst van Patricia Mannaerts heeft met Doeke fan Berltsum Ster Sport Elite (Olgert 445) een oom en een stalgenoot die deze prestatie al eerder haalde.

Doeke naar 68,5% in Grand Prix

Beide hengsten worden gereden door de Belgische Patricia Mannaerts die met Doeke begin december nog 68,5% in de Grand Prix scoorde op het CDN in Dentergem. ‘Een wedstrijd tussen allemaal warmbloeden en met een strenge jury’, aldus Patricia over de tweede plaats die ze daar binnenhaalden. De dertienjarige Doeke is een tijdje uit de running geweest vanwege een blessure, maar heeft dit najaar de stijgende lijn in Grand Prix-scores weer te pakken.

Stammoeder Quincy H

Doeke en Tanco komen uit de fokkerij van Minne Schiphof. Kroonjuweel Quincy H. Ster Preferent Prestatie (Olof 315 x Djurre 284) is de sterk fokkende stammoeder uit deze merriestam 36. Quincy is de moeder van Doeke en de grootmoeder van Tanco.

Vorig artikelSubtop Vinkega: Friese paarden in de top van de Lichte én de Zware Tour
Volgend artikelBlog Anna: naar de keuring, orkaan Fiona en zelfstandige veulens