Sportcompetitie dressuur Udenhout: dubbelslag voor Isabelle en Brechtje, Laura en Floris en Denise en Harley

Denise Speelpenning met Harley fan de Poortershoek (Tsjalle 454) Foto: Ingrid Truijens

De Horses2fly KFPS Sportcompetitie dressuur kende op zondag 27 november een selectiewedstrijd in Udenhout. Daarbij gingen drie amazones met de volle mep aan punten naar huis.

Volle zus Elias 494

De goed gevulde klasse met Z1-dressuur werd twee keer gewonnen door Isabelle Vroomans die met Brechtje van de Demro Stables (Jorn 430), de volle zus van Elias 494, 240,5 en 242,5 punten binnenhaalde en daarmee ruimschoots voor de nummer twee eindigde: Marco Schriel met Maiko (Ymte 407).
Een dubbelslag maakte ook Laura Roling met Floris van de Terpen (Hessel 480) die in de M2 als hoogste score 218 punten liet noteren. De tweede plaats was voor Marije van Velthoven met Rinske (Teeuwis 389) en Marjan de Koning met Wardie K (Hessel 480).
Ook Denise Speelpenning liet zien met Harley fan de Poortershoek (Tsjalle 454) aanspraak te maken op een finaleplek. Haar goede scores kon ze in Udenhout voortzetten met twee maal een eerste plek in de L1. De tweede plaats in deze klasse was voor Carla Gaal met Gitte M. (Bartele 472) en Tamara van Gestel – Vugts met Hylkje D. (Markus 491).
In de M1 lagen de scores dichter bij elkaar. Merel van Merkensteijn wist met Yzer fan Merkensteijn (Hessel 480) de koppositie in een proef te pakken. Theo Meijs met Florian van de Morgenzon (Beart 411) kwam op de tweede plaats, met Chaline Hensen en Evy Galloper (Markus 491) als derde. In de tweede proef haalden Chaline en Evy de koppositie met 207 punten, met Marissa Schrauwen en Fennaa van Raepshille (Epke 474) op de tweede plaats.

Spannende B

In de B was er een spannende strijd in de top, waarbij slechts halve punten het verschil maakte. Fenne Timmermans met Imme fan Veldzicht (Alwin 469) won de eerste proef, met Debby van Dongen met Altina fan ter Lune (Rindert 406), Romy van Wees met Foekje fan Hummelhof (Pier 448) – in deze volgorde- dicht er achteraan. In de tweede proef was het Femke van Rooij met Cornelis Oprecht (Alwin 469) die de eerste plek bezette, met Debby en Altina en Fenne en Imme op plek 2 en 3.
In de L2 wist Shannon van Manen met Graaf (Meinte 490) beslag te leggen op de eerste plaats in de enige proef die ze reden. Daarbij werden ze op de hielen gezeten door Isabelle Vroomans met Hummer (Elias 494), die de tweede proef wist te winnen. In de tweede proef kwam Angelique Hendrickx – Denen met Femke Elviar (Eise 489) op de tweede plaats.

Fraaie score voor Yme Ids

In de Z2 was de winst voor Michele Lancée-Klip die met Milanco’s Yme Ids (Hessel 480) één proef reed en een fraaie score van 249,5 punten liet noteren. De twee proef haalde Edith de Wild met Roderick van Weelde (Maurus 441) 219,5 punten.
Demi van Nuys haalde 227,5 en 204 punten in de ZZ Licht met Rob van de Demro Stables (Tsjalle 454)

Vorig artikelDag 1 eerste bezichtiging: 23 hengsten door naar Leeuwarden
Volgend artikelDag 2 eerste bezichtiging: 25 jonge hengsten met ticket voor Leeuwarden