Sportcompetitie mennen Barsingerhorn: dubbele overwinning voor Abe en Diederik (Jehannes 484) en Wilma en Jonas (Maurits 437)

Abe Brandsma met Stal Brandsma's Diederik (Jehannes 484).

Het weekend van 22 en 23 oktober stond in Barsingerhorn in het teken van de Horses2fly KFPS Sportcompetitie. Na de dressuur waren de menners op zondag aan de beurt.

Dubbele overwinning voor Abe en Diederik

In de ZZ wist Abe Brandsma’s met zijn eigen Stal Brandsma’s Diederik Ster AAA (Jehannes 484) twee maal de koppositie binnen te halen. De hengst die door zijn vrouw Monique naar mooie dressuursuccessen werd gereden debuteerde in deze menklasse en haalde met 191 en 187 mooie scores. Abe en Diederik werden echter op de hielen gezeten door Fia Tubben – van der Stoep die met Tjeerd van de Bijschuur (Tsjalle 454) twee maal de tweede plaats opeiste, waarbij ze in één proef hetzelfde aantal punten als de koploper liet noteren.
Een dubbelslag was er ook voor Wilma Reijenga die met Jonas van de Miedwei (Maurits 437) een klasse hoger uitkomt in de M en dat gaat de combinatie ook heel goed af. Ze kwamen tweemaal op kop, waarbij Tobias Ferwerda en Elske t.W. (Markus 491) ook een klasse doorschoven en twee maal op de tweede plek eindigden.

Oukje en Wardy 509 op kop

Een aantal menners koos ervoor om één proef te rijden. Zoals Renate Roling en Oukje van it Hiem Ster Sport Elite AA (Tsjalle 454). Ze wisten gelijk ook de Z te winnen, de tweede plek was voor Hendrik Eppinga met KFPS stamboekhengst Wardy 509 die in de tweede proef de koppositie pakte.
In de klasse L was het Loek Kramer met Silke Isabel die de beste score voor de selectie van de competitie verdiende. Leslie Agricola kwam daar heel dicht achteraan met haar Feitse G.L. Sport (Aan 416). Daar bleef het voor Leslie niet bij. Ze reed in de B met Hidde fan Skarren (Markus 491) naar de eerste plaats. Op de tweede plaats kwam Wilma Reijenga met Guusje fan Westermeer die in de tweede proef de meeste punten voor de het tussenklassement verzamelde.

Vorig artikelSportcompetitie dressuur Barsingerhorn: dubbelslag voor Joukje en Manna (Tsjalle 454), en Rachel en Hugo (Alwin 469)
Volgend artikelStand-in van Grutte Pier Ludo van der Weide: ‘Ik mocht me even de held voelen’