Sportcompetitie mennen: sportieve strijd voor finaleplek

Elzelien Renssen met Veere fan Wylgster Pragt (Wybren 464) Foto: Johanna Faber

Op zondag 20 november werd de selectiewedstrijd voor de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen verreden. Maar liefst 44 menners verschenen in St. Nicolaasga aan de start. Met nog vier selectiewedstrijden te gaan voor de grote finale in februari in Sonnega is het dringen voor een finaleplek.

Koppositie voor Wilma en Jonas

In de klasse M wist Wilma Reijenga met Jonas van de Miedweg (Maurits 437) met 193 punten de eerst plaats te veroveren, waarmee de combinatie in het tussenklassement een plaatsje opschuift naar de eerste plaats. Wilma werd in St. Nic op de hielen gezeten door twee heren. Sjoerd Veenstra en Bouwe fan Dijkmaniastate Ster (Jouwe 485) maken progressie en werden met 186 punten tweede. Ook Hidde Kooistra en Frieda van de Headammen Ster (Brend 412) groeien in de wedstrijd, ze werden derde met 185 punten.

Elzelien en Veere op stoom

In de gecombineerde klasse Z en ZZ haalde Elzelien Renssen met Veere fan Wylgster Pragt Ster Sport AAA (Wybren 464) de koppositie met 201 punten en schuift daarmee in het tussenklassement een paar plaatsen op. Abe Brandsma met Stal Brandsma’s Diederik Ster AAA (Jehannes 484) werd tweede. De hoogst punten in de Z haalden Renate Roling en Oukje fan it Hiem Ster Sport Elite AAA (Tsjalle 454), die daarmee een mooie positie voor de finale weten te bemachtigen. De derde plek was voor Ria Hettinga met Stal Hettinga’s Allure Ster (Tsjalle 454).

Meeste punten voor Karin en Bente

In de L was het Karin Vermeulen die met Bente 207 punten liet noteren en daarmee als eerste eindigde. Ria Hettinga kwam op plek twee met Stal Hettinga’s Doerak. De derde plaats was voor Berber van der Veer met Hinte fan ‘e Wigeri Ster AA (Tsjalle 454).

Leslie ongeslagen

De meeste menners kwamen aan de start in de B. Daar won Leslie Agricola met Hidde fan Skarren (Markus 491) met 205 punten. Daarmee staat ze ongeslagen aan kop van deze klasse. Karin Hoekstra werd met Anneke van de Neel Ster (Bente 412) tweede en Gooitzen Wester met Ferre fan HovenierWester Ster (Eise 489) derde.

Klik hier voor de volledige uitslag

Vorig artikelSjees van 118 jaar oud zoekt nieuwe eigenaar
Volgend artikelSubtop : Friese paarden scoren in Vinkega, Ide K.W. (Maurits 437) naar bijna 70%