Sporthengsten Joppe en Marten fan Starking aangemeld voor Verkort Onderzoek

Marten van Starking Ster Sport AA (Dries 421 x Abe 346)

Voor het Verkort Onderzoek hebben de hengsten Joppe Ster Sport Elite AAA (Maurus 441 x Jasper 366) en Marten fan Starking Ster Sport AA (Dries 421 x Abe 346) zich aangemeld. Op dinsdagmiddag 4 augustus zullen ze zich presenteren voor de Hengstenkeuringsjury in Ermelo. Via de livestream van de locatiekeuring is dit te volgen.

Marten: Succesvol en veelzijdig in de sport

Voor de achtjarige Marten is het selectietraject niet nieuw. In 2016 deed hij mee aan het Centraal Onderzoek waar hij de eindstreep net niet haalde. De hengst is daarna in de sport gereden, zowel in het mennen, tuigen als onder het zadel heeft hij zich inmiddels in de hoogste klassen geplaatst. Het Sportpredicaat heeft hij al twee maal binnen. Halverwege juli reed Marten met Harmina Holwerda een zeer fraaie IBOP met 80 punten als resultaat. Marten komt uit merriestam 94, een vrij onbekende lijn binnen de Friese paardenfokkerij. Zijn verwantschap is 17.2%.

Joppe: Sport Elite in drie disciplines

De negenjarige Joppe is bekend als succesvol tuigpaard met Henk Hammers en wordt momenteel door top dressuurruiter Diederik van Silfhout gereden in de Lichte Tour. Vorig jaar haalde hij al zijn Sport Elite predicaat in drie disciplines. Ook Joppe was al eens in de race om KFPS stamboekhengst te worden. Als vierjarige is hij naar de eerste bezichtiging geweest. Joppe komt uit merriestam 24 en heeft een verwantschapspercentage van 17.7%. Dankzij zijn sportprestaties zou hij kunnen instromen in het Verkort Onderzoek. Zowel Joppe als Marten krijgen begin september uitsluitsel of ze voor het Verkorte Onderzoek in aanmerking komen.

Joppe Ster Sport Elite AAA (Foto: Johanna Faber)
Vorig artikelVreugdedansje om Modelverklaring van Setske fan Oostenburg (Tsjalle 454)
Volgend artikelLivestream derde voorrijdag jonge hengsten – 4 augustus