Stal de Mersken Dedmer pakt winst in De Wijk

Stal de Mersken Dedmer (Nane 492) wint de open klasse in De Wijk, in handen van Age Okkema. Foto: Johanna Faber

Tijdens het Pinksterconcours in De Wijk konden er vier tuigrubrieken Fries ras worden verreden. Age Okkema reed in de open klasse met Stal de Mersken Dedmer (Nane 492) en won deze. Dedmer showde zich sterk met een verheven front. De hengst was ruim in voorbeengebruik en pakte achter goed aan. In stelling mocht hij nog ietsje fraaier. GPD Ward (Thorben 466) kwam op plek twee te staan met deze keer Jelte Hoekstra aan de leidsels. De keurige klassering zorgde tevens voor het laatste klasseringspunt voor het sportpredicaat tuigen voor Ward.

Indrukwekkende kwaliteit

Na de eerste en tweede selectiewedstrijd van de KFPS-Nieuwelingencompetitie was het al snel duidelijk dat hier kwaliteit te vinden is. In De Wijk werd dat opnieuw bevestigd. Van de eerste tot de laatste deelnemers kan men veel positieve aspecten benoemen. De winst ging in deze wedstrijd wederom naar Jesse J van de Weidhoeve (Nane 492) met Jelle van der Weide. Het mooie silhouette van de hengst gaf doorslag. GPD Fokke, ook een nazaat van Nane 492 werd tweede met Augustinus Hoekstra aan de leidsels. Gys (Tsjalle 454) met Jasper van Manen pakte de derde plaats.

Kleinere rubrieken

De damesklasse alsmede de tweespanrubriek was kleiner bezet. Durk (Tsjalle 454) met Wiesje van der Woude pakte de zege in de damesklasse. Dit kon zonder overrijden. Bij de tweespannen moesten Jan Eppinga en Augustinus Hoekstra nog wel een keertje overrijden, maar bleef de voorlopige opstelling overeind en ging daar de winst naar GPD Aron (Jouwe 485) en GPD Ward, nog voor Durk en Wietse (Thorben 466) met Eppinga.

Bekijk de volledige uitslagen hier:
https://www.friesetuigpaard.nl/friesland/uitslagen/

 

Vorig artikelLivestream locatiekeuring Nieuwe Heuvel – woensdag 31 mei
Volgend artikelDe Zeeuwse in Heeze: eerste finaleplekken in zicht