Stal Frysk Andaluz in ‘Van Eigen Bodem’ *video*

Het tv-programma ‘Van Eigen Bodem’ had een tijdje geleden haar schijnwerpers gericht op de Friese paarden van Charissa en Richard Flier.

Dit duo heeft haar bedrijf ‘Frysk Andaluz’ in Mijnsheerenland. Jaarlijks verkoopt het stel zo’n honderd paarden. De klanten zitten vooral in het buitenland: China, Amerika, Australië, India…

Topauteur, sultan en president

Charissa Flier vertelt: “Eén van onze bekendste kopers is de schrijver Dan Brown. Ook koninklijk gezelschap ontbreekt niet: een sultan uit Oman en zelfs een buitenlandse president heeft zes paarden bij ons gekocht. Maar daar mogen we verder niks over bekend maken.”

Fokkerij

Als verslaggever Sanne Waldekker komt filmen is er net een hengstje geboren. Het achtste veulentje; er worden er elf verwacht dit jaar. Het fokken van paarden is eigenlijk vooral voor de hobby.

Beleren en trainen

“We zijn echt handelaren. Dus we kopen de dieren en trainen ze”, aldus Flier. “We maken ze vertrouwd met de mens en laten ze wennen aan bereden worden. Het is belangrijk dat het paard er vrolijk en gezond uitziet, dus met mooie spieren. En hoe braver hij is, hoe eerder hij verkocht wordt.”

Bekijk hier het programma ‘Van Eigen Bodem’.

Bron: Van Eigen Bodem

Vorig artikelEK-nieuws: Susan Bouwman-Wind met Yme Ids Galloper (Hessel 480) op kop bij de 4-jarigen
Volgend artikelHorses2fly KFPS Sportcompetitie van start met mennen