Stal Seren zoekt teamlid voor viertal: ‘Meer fun dan in je eentje rijden’

Op Stal Seren in Vorden wordt momenteel druk geoefend om mee te doen aan de wedstrijd voor viertallen in de Alrako KFPS Dressuur-competitie. De voorrondes worden op diverse locaties gehouden; de finale is op 18 september in Ermelo. Het Friezenviertal van Stal Seren heeft haar zinnen op de finale gezet, en is nog naarstig op zoek naar een mede-teamlid.

Fenneke de Vries-Dikken van Stal Seren rijdt zelf mee met haar Dublin van Henswoude (Nane 492), waarmee ze individueel ook een gooi doet naar een M2-finaleplek. ‘Cyril Voskamp (M2) en Myrthe Egbertzen (Z1) zijn met hun paarden ook van de partij in de individuele strijd; Valentina Devid (M1) maakt alleen deel uit van het viertal. Omdat we hier met steeds meer Friese paarden zijn leek het ons superleuk om ook met een viertal in de klasse M mee te doen. Met z’n allen heb je immers nog meer plezier dan in je eentje!’

‘Je moet vooral gezellig zijn’

Met vier combinaties een viertal vormen is precies genoeg, maar ook niet meer dan dat. Er hoeft maar iets te gebeuren of het feest gaat niet door. ‘Dat zou jammer zijn van de tijd en de moeite. Vandaar dat ik een oproep op Facebook gezet had of er niet iemand uit de buurt zin en tijd heeft om zich bij ons te voegen. Voorwaarde? Je moet vooral gezellig zijn en humor hebben!’, lacht Fenneke.

M-niveau

‘Nou ja, dat is natuurlijk gekkigheid …’, voegt ze snel toe. ‘We zoeken iemand die in de buurt zit, want we oefenen om de week. Verder moet je in elk geval de oefeningen die in de M gevraagd worden beheersen. Voorheen was het zo dat je ook echt M-geklasseerd moest zijn in en M-viertal, maar dat is losgelaten. Dus rijd je B of L of wat dan ook, en je rijdt wel op M-niveau, dan ben je ook welkom.’

Nog geen geluk

Tot nu toe komen er wel enthousiaste reacties, maar ‘raak’ is het nog niet. ‘Veel mensen vinden het geweldig, maar dan wonen ze te ver weg, of hun paard is er nog niet aan toe. En Friezen-combinaties heb je in onze regio Berkel IJssel nu niet zoveel als bijvoorbeeld in het noorden …”

Anders dan individueel

Het viertal traint een keer in de twee weken, op dinsdagavond, onder leiding van commandant Iris van Ulden. ‘Dus ben je een leuk mens met gevoel voor humor, kun je het M-niveau aan en heb je zin in iets anders dan alleen maar individueel rijden? Doe dan gezellig met je mee!’ (cd)

Vorig artikelLivestream stamboekkeuring Harich – 11 mei
Volgend artikelVeiling voor Make-A-Wish: bied op een les van een topruiter!