Stalhouderij Nienoord verdient KEURMERK PAARD EN WELZIJN PLUS

? Maureen Cohen Van links naar rechts: Hessel Nijenhuis, Berber den Engelse, Ester Postmus en de drachtige Roza fan de "Kromme Jelte (Lolke 371)

Als eerste in het noorden, en 16e in heel Nederland, heeft Stalhouderij Nienoord, na een grondige keuring het KEURMERK PAARD EN WELZIJN PLUS behaald. Met het keurmerk heeft Nienoord de erkenning gekregen te streven naar een hoge mate van paardenwelzijn. In de eindrapportage van de Stichting Welzijn Paard luidde de toelichting: Stalhouderij Nienoord is een stal waar een zeer paardvriendelijke omgeving is gecreëerd. De preventieve gezondheidszorg is zeer goed voor elkaar. De paarden krijgen volop vrije beweging en zijn in goede conditie.

Blog voor Phryso.com

Stalhouderij Nienoord, opgericht en nog steeds in eigendom van Hessel en Henny Nijenhuis te Leek, verzorgt koetsritten voor iedere gelegenheid. Daarnaast houden Hessel en Ester Postmus zich bezig met het fokken van Friese paarden. De fokafdeling “de Hesterhoeve” verwacht dit jaar twee veulens van hun Friese Stermerries. Voor Phryso.com zal Ester een blog gaan schrijven over hun fokmerries en de veulens. Daarbij komt niet alleen de verzorging, voeding, huisvesting en veterinaire zorg van merrie en veulen aan bod, maar zeker ook het plezier dat ze beleven aan de veulens. Met het keurmerk is Nienoord een prachtige plek voor Friese paarden, waar hun veulens op een veilige plek geboren en opgefokt kunnen worden.

 

Vorig artikelWintercompetitie Zuid Nederland: Demi van Nuys wint met Rob en Wessel van de Demro Stables
Volgend artikelEsmeray IJbema: ‘Eigenlijk wilde ik helemaal geen Fries paard’