Stamboekkantoor én Fonger 478 steunen de World Wide Friesian Tour (met video)

Foto: Martine Eppinga

Op Hemelvaartsdag maakten de mensen van het KFPS-kantoor een bosrit met hun Friese paarden en voegden daarmee een kleine 100 kilometer toe aan de World Wide Friesian Tour (WWFT) 2022. Onder het gezelschap was ook KFPS stamboekhengst Fonger 478.

Al bijna 4000 kilometer, nog 36.000 te gaan

Mooi weer, Friese paarden en het bos van Harich; alle ingrediënten waren op donderdag 26 mei aanwezig om wat heerlijk gereden kilometers toe te voegen aan de WWFT. Op de teller van de zes paarden onder het zadel en het tweespan Friese hengsten (zie hieronder) kwam ruim 10,69 kilometer te staan. Zo komt de tussenstand op bijna 4000 afgelegde kilometers wereldwijd, van 400 routes uit 15 verschillende landen. Het doel is een rondje rond de wereld, oftewel 40.075 kilometer, met zijn allen bij elkaar te rijden met als deadline de Hengstenkeuring 2023. Iedereen die komende weken/maanden een rit van minimaal 5 kilometer gaat maken (onder het zadel, aangespannen of aan de hand) wordt dan ook opgeroepen om dat te delen met de WWFT! Check de Facebook pagina van de WWFT en lees hoe je gemakkelijk mee kunt doen! En ervaar vooral hoe leuk het is om samen met de Friese parels wat te ondernemen!

Primeur voor Fonger 478

Na Aarnold 471 en Tymon 456 in Zweden is Fonger 478 de eerste in Nederland gestationeerde stamboekhengst die ook zijn kilometers inbrengt in het WWFT 2022. Fonger 478 liep met Hendrik Eppinga aan de leidsels in het tweespan voor de wagen zodat iedereen meekon deze dag. De inmiddels 13-jarige Sport AAA hengst deed dat tussen zijn drukke werkzaamheden door, want het inseminatieseizoen is in volle gang en ondanks de populariteit van jonge hengsten zal Fonger 478 dit jaar nog zo’n 100 merries bedienen, zo is de verwachting. Tijdens de mentocht kreeg de ervaren Fonger 478 de vierjarige Grutte Pier Ster (Markus 491 x Wimer 461) naast zich in het tweespan. Fonger vervulde zijn rol als betrouwbare en standvastige mentor met verve.

Vorig artikelBlog Margriet: Juwiel: van weesveulen tot Ster eerste premie (met video)
Volgend artikelCH Bennekom viert 115e editie met Koninklijk tintje