Stamboekkeuring Nunspeet: Ster eerste premie voor Antsje fan ‘e Hameren (Hessel 480) *met video*

Antsje fan 'e Hameren (Hessel 480 x Jasper 366) met Henka Osinga-Timmermans, dochter Antoinette en schoonzoon Lourens en kleindochter Janna (Foto: Ingrid Truijens)

Op de laatste keuringsdag van dit seizoen haalde Antsje fan ‘e Hameren (Hessel 480 x Jasper 366) op zaterdag 10 oktober in Nunspeet een Ster eerste premie. De vierjarige merrie van de familie Osinga-Timmermans uit Vrouwenparochie stapte met ruimte en draafde met veel souplesse door de baan in de binnen manege. Ze heeft dit jaar een hengstveulen van Tiede 501 op de wereld gezet die ook al een eerste premie in ontvangst mocht nemen.

Video: Sabien Zwaga

Vier Ster tweede premie

De juryleden Harrie Draaijer, Wil Thijssen en Laura Boelens waardeerden ook nog vier merries met een Ster tweede premie. Anna fan Wettersicht (Jehannes 484) maakte met haar Sterverklaring haar moeder Wietske van de Loodijk Ster (Oege 267) Preferent. Haar eigenaren zijn Margriet Griffioen en Gert van Dijkhuizen uit Follega.

Anna fan Wettersicht (Jehannes 484 x Oege 267) met Margriet Griffioen en Gert van Dijkhuizen. Foto: Sabien Zwaga

Een Ster tweede premie was er ook voor Amélie D. van Rijnwoude AA (Djoerd 473 x Dries 421), de halfzuster van Mees 497, van Danielle van Vliet uit Arnhem. Deze vierjarige merrie liet in haar IBOP afgelopen juni al een mooie score van 77 punten noteren, met op alle onderdelen een 7. Nog een vierjarige merrie kreeg een Ster tweede premie, mede door haar ABFP testresultaten: Contesse van de Meersche Hoeve AA (Jouwe 485 x Gjalt 426) van de familie Poppeliers uit Werkendam.

Bij de driejarige merries werd een Ster tweede premie toegekend aan Frouke van de Winette Hoeve (Jasper 366 x Heinse 354), gefokt door D. Hielkema uit Steggerda en in eigendom van Fons Vrolijk.

Frouke van de Winette Hoeve (Jasper 366 x Heinse 354) van Fons Vrolijk, Ommeren. Foto: Sabien Zwaga

Twee eerste premie veulens

In Nunspeet kwamen ook nog een aantal veulens in de baan. Daarvan kregen er twee een eerste premie: Maarten v/d Broeklanden (Tiede 501 x Uldrik 457) van H. Boeve, Oldebroek en merrieveulen Merle (Menne 496 x Maurus 441) van Mevr. G. Giesen-Bakker, Wijhe.

Klik hier voor de volledige uitslag

Vorig artikelKrantenknipsel van 45 jaar geleden: ‘eerste Friezen naar Engeland’
Volgend artikelLeonie Evink en Mees 497 winnen Lichte Tour in Sneek met persoonlijk record