Stap voor stap

De tijd staat niet stil. Ondanks Covid-19 zijn er bij onze fokkers inmiddels al veel prachtige veulens geboren en de eerste locatiekeuringen van 2021 liggen alweer achter ons. We zijn voor het tweede jaar begonnnen aan een bjzonder keuringsseizoen waarbij de IBOP- en ABFP-testen ook weer op agenda staan. Ook de fokdagen zijn gepland en we zetten ze vol verwachting met potlood in de agenda. Wat zou het mooi zijn om elkaar komende zomer weer echt fysiek te ontmoeten.
Tot die tijd blijven we meer energie in de communicatie stoppen. Met de livestreams, de succesvolle KFPS College Tour die komend winterseizoen een vervolg krijgt, en ook is er hard gewerkt aan het nieuws- en achtergrondplatform Phryso.com. Sinds half april ontvangen onze Spaans- en Duitstalige leden alle belangrijke informatie via hun eigen taaleditie op phryso.com. Zo blijft ook deze groep leden vanaf nu tijdig op de hoogte van alles wat er speelt rondom het Friese paard of het KFPS. Met de start worden alle belangrijke bijdragen uit Nederland vertaald, later kunnen de nationale verenigingen ook hun eigen bijdragen plaatsen. Zo werken we door aan transparantie en uitwisseling, wereldwijd.
Het is inmiddels mei en daarmee staan, naast hopelijk beter weer, nog een aantal zaken op de planning. De locatiekeuringen gaan de agenda en ook het beeldscherm weer vullen en ook bij de – tweede – online regiovergadering op 19 mei hopen we op een goede digitale opkomst. Daarnaast verwachten we deze maand ook de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek naar alles wat er in het najaar van 2019 is gebeurd in verband met de hengst Boet 516, met als doel de governance – de wijze van besturen -van het KFPS te verbeteren.
Er zijn inmiddels een paar maanden verstreken nadat we in het moeilijke najaar van 2020 de opdracht gaven voor dit onderzoek. Met de uitkomsten van dit onderzoek zullen de problemen niet van de ene op de andere dag oplossen, maar het zal wel duidelijk maken waar het fout is gegaan.
We gaan er lessen uithalen en samen positief naar de toekomst kijken. Bij alles wat we doen hebben we tenslotte als Friese paardenmensen één gemeenschappelijke visie: een vitaal, vruchtbaar en krachtig Fries paard. Dat mogen we nooit en te nimmer uit het oog verliezen.

Detlef Elling
Waarnemend voorzitter KFPS

Vorig artikelLivestream locatiekeuring De Nieuwe Heuvel – 5 mei
Volgend artikelSterrenregen bij De Nieuwe Heuvel: Hylkje, Hilke en Ieke Ster met een eerste premie