Sterhengst Falco vindt nieuwe stal bij Fred en Mimi Grim

Sinds een week zijn Mimi en Fred Grim de trotse eigenaren van de vierjarige Ster-hengst Falco (volledige naam Falco C van de Wijdewormer, Omer 493 x Folkert 353). Voetballiefhebbers kennen de naam Fred Grim ongetwijfeld. Hij verdiende zijn sporen als keeper van FC Cambuur en Ajax. Bij die laatste club werd hij ook trainer. Vervolgens was hij succesvol als assistent-trainer en interim hoofdcoach van het Nederlands elftal. Momenteel maakt hij faam als hoofdtrainer bij RKC Waalwijk.

Inmiddels ruin

Hoewel Grim absoluut een paardenliefhebber is, is hij niet degene die de inmiddels geruinde Falco gaat rijden. Mimi neemt in zijn zadel plaats. “Mijn eerste eigen paard was ook een Fries (Otte 375 x Lammert 260), en van haar heb ik zoveel plezier gehad”, vertelt zij. “Tien jaar lang heb ik van Kaspara kunnen genieten, totdat artrose in haar rug roet in het eten gooide. Rijden was niet meer mogelijk toen dat ontdekt werd, maar dat was voor mij niet het belangrijkste. Ik had haar graag een lang en pijnvrij leven bij ons gegund, maar afgelopen zomer hebben we haar moeten laten inslapen …”

Eerste liefde

Even was Mimi helemaal klaar met de paarden. “Het verdriet om mijn eerste liefde te moeten laten gaan wilde ik niet meer meemaken. Maar ja, het ging toch weer kriebelen en we besloten naar een nieuw paard op zoek te gaan. Dat dat opnieuw een Fries paard zou worden, stond voor mij buiten kijf. Friese paarden zijn niet alleen prachtig, vooral het karakter spreekt mij aan. Je kunt ze eventueel een dag niet rijden zonder dat je allerlei wilde capriolen krijgt. Een Fries die met wapperende manen zo stoer door de wei walst, dat bezorgt mij echt kippenvel.”

Plezier staat voorop

De zoektocht naar een nieuwe Friese liefde viel niet mee. “Ik wilde een braaf paard, waar ik zo op weg zou kunnen rijden. Ik hoef geen ZZ-Zwaar te worden, maar wil wel graag aan een leuke dressuurwedstrijd meedoen. En een weekend of week meenemen naar de Veluwe om daar lange ritten te maken. Het plezier staat voor mij voorop. Ik moest er meteen een klik mee hebben en de eerste blik moest me aanstaan. Je kent het wel, je moet een paard in de ogen kijken en dan moet het raak zijn.”

Klik met Falco

Of haar nieuwe paard een merrie of ruin zou zijn, maakte Mimi niet uit. “Maar merries bleken vaak drachtig. En wat betreft hengsten en ruinen… hét paard was het toch net niet. Totdat we bij Stoeterij Galloper kwamen. Want daar stond Falco! Een hengst, dat wel. En ook heel jong, nog geen vier jaar. Toch was hij superbraaf en gaf hij een geweldig gevoel. Het was opstappen en wegrijden. Hij was hét paard voor mij! Lief, braaf, fijn te rijden en het klikte meteen. En ja, hij is natuurlijk ook nog eens ongelooflijk knap!”

Paardengek

Falco werd gecastreerd voordat hij naar de Beemster kwam. Een ruin is immers handiger dan een hengst. “Onze dochter is ook paardengek, en zij heeft een Westfaler ruin. Het is fijn als de paarden het samen goed kunnen vinden. Ik kijk enorm uit naar een mooie periode met Falco!”

Foto: Stoeterij Galloper

Bron: Stoeterij Galloper/Interview: Phryso
Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via phryso@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Vorig artikelBenoeming derde persoon Hengstenkeuringscommissie (HKC) 2021
Volgend artikelJaap Ekhart over FTC-finalist Eabeltsje: ‘Zelfgefokte topmerrie is het allermooist’