Sterk bewegende Fimke Ster (Julius 486 x Sipke 450) kampioen in Nevada

Algeheel kampioen Fimke Ster (Julius 486 x Sipke 450) en reservekampioen Luke K.C.F. Ster (Norbert 444 x Beart 411)

Op donderdag 6 oktober is in Gardnerville, Nevada, Amerika de vierjarige Fimke Ster (Julius 486 x Sipke 450), gefokt door Pier & Darlene van der Hoek algeheel kampioen geworden. De eerste premie Stermerrie kreeg naast zich als reservekampioen de eerste premie Sterruin Luke K.C.F. Ster (Norbert 444 x Beart 411), gefokt door KCF Farms en in eigendom van Maddi’s Friesian Ranch.

Juryleden Jolanda Slootjes en Willem Sonnema starten de dag met twee goede IBOP’s. Met 80,5 punten liet de 11-jarige Luke Ster (Norbert 444 x Beart 411) een prima proef zien. Maddi’s Friesian bracht ook de tweede IBOP-per in: Gregory (Tsjalle 454 x Rindert 406) die 77,5 punten liet noteren.

Marieke Ypma, nieuwe eigenaar Fimke

Fimke maakte promotie van stamboek naar Ster eerste premie. Ze heeft een voldoende sprekend hoofd en een lange verticale hals met veel nek. Een goede bovenlijn en een goed kruis qua ligging en lengte, zo zagen de juryleden. Haar beenwerk was heel droog, iets gehoekt in het achterbeen en de hoeven mochten wat royaler. De stap van Fimke was ruim, met souplesse, kracht en ze zette het voorbeen goed weg. De draf toonde veel afdruk, balans en met een goede buiging in het achterbeen. Fimke is sinds kort eigendom van Marieke Ypma, die meteen de fokkers belde met het mooie resultaat. Voor verdere promotie kwam Fimke wat te kort in draf.

Van de vijf veulenboekmerries kregen er twee een Ster: met een tweede premie. De driejarige Jewel’s Black Diamond (Jorn 430 x Aan 416) van Annette Carpenter en Jamisen MFR (Thorben 466 x Felle 422) van Maddi’s Friesian Ranch. Annette Carpenter nam ook nog een Sterhengst mee naar huis: Lawrence EFF Ster (Uldrik 457 x Wobke 403).

Andries 415

Andries 415 in fraaie conditie

De juryleden zagen aan het einde van de keuringsdag een presentatie van KFPS stamboekhengst Andries 415. De inmiddels 22-jarige hengst liet zich in blakende conditie zien.

Vorig artikelHanabella Ster A (Meinse 493) kampioen in Florida
Volgend artikelGouverneur (Nane 492) pakt ook K&PP kampioenschap