Sterk dravende Ela Sterre (Jehannes 484) kampioen bij de vier tot zesjarige merries

Ela Sterre fan de Mersken Kroon AAA. Foto : Johanna Faber.

Ela Sterre fan de Mersken Kroon AAA (Jehannes 484 x Thorben 466) is kampioen geworden van de vier- tot zesjarige merries op de Centrale Keuring op zaterdag 17 september. Reservekampioen werd Ilana Jede Kroon AAA (Mees 497 x Onne 376).

Rassige merries

Hetzelfde format als de rubriek driejarige merries werd aangehouden om de spanning te laten stijgen bij de beoordeling van de tien (voorlopig) Kroonmerries. ‘Hier loopt een groep rassige merries, die allemaal sterk in beweging zijn, toch hebben we een kwaliteitsvolgorde weten te vinden’, lichtte jurylid Jan Hellinx toe. Uiteindelijk bleven Ela Sterre, gefokt en in eigendom van fam. Age Okkema uit Siegerswoude, en Ilana, gefokt en in eigendom van Stal Jede uit Vledder, over.

Draf maakt het verschil

Kregen beide dames complimenten over hun ras, mooie front en sterk exterieur, het was de beweging die uiteindelijk de kampioen maakte. ‘Ela draaft met veel front, zeer veel vermogen in het achterbeen en een ruim weggezet voorbeen’, aldus Jan Hellinx. Ook Ilana bewoog met veel ruimte en souplesse, maar moest uiteindelijk in de fokdagkampioen van Tolbert haar meerdere erkennen.

 

Vorig artikelAmarins de Vries JongKFPS fokker van het Jaar 2022
Volgend artikelModelmerrie Xalvador AAA (Hessel 480) kampioen oudere merries