Sterk optreden Rinse P.J. met Berber van der Veer

In de derde selectiewedstrijd van de Horses2fly KFPS sportcompetitie tuigen wist Thorben 466-zoon Rinse P.J. zich bijzonder sterk in de kijker te rijden. In handen van Berber van der Veer showde de hengst zich in de sfeervolle hal van IICH Groningen op maandag 30 december heel verheven. In de voorlopige opstelling van de Young Riders rubriek stond de combinatie nog achter de eveneens sterk gaande Egberdina’s Lodewijk (Maurus 441) met JR Bouwman, maar in de finale bleef Rinse het best in balans en trok hij de overwinning naar zich toe.

Opnieuw Ulbe 506

Het tweede officiële optreden van KFPS stamboekhengst Ulbe 506 (Anders 451) mondde opnieuw uit in een sterke overwinning. In handen van Sybren Minkema liet de hengst zich heel goed zien. De sterkste concurrentie kwam hier van Tjabe van de Demro Stables (Tsjalle 454) met Age Okkema welke in totaal ietsje minder stabiel bleek.

Koppositie voor Silke fan Teakesyl

Met een grote slag van lopen en een heel mooi verheven front wist Silke fan Teakesyl (Maurits 437) zich in handen van Hendrik Eppinga heel knap naar de koppositie te rijden in de groep merries. Wende van de Zunne (Alwin 469) met Henk Hammers was in lichaamsgebruik, souplesse en ruimte in beweging zeker niet minder maar had een iets te hoog tempo en miste wat meer front en werd daardoor tweede.

Ysbrand P.J. meest constante

De grootste groep, de vierjarige hengsten/ruinen bleek ook de lastigst te beoordelen groep te zijn. De paarden waren veelal best onder de indruk van de ambiance en hadden daardoor sterke maar soms ook onstabiele stukken in diens presentaties. De jury had zichtbaar moeite hier een klassering uit te maken. Wat echter wel duidelijk was, was de stabiliteit van Ysbrand P.J. (Gerben 479). Hij liet, geleid door Udo de Haan de meest constante verrichting zien met mooi de oortjes vooruit. Ytse fan Wylgster Pragt (Wybren 464) volgde hier op plaats twee. Hij werd door Sybren Minkema gepresenteerd.

Spannende finale op 10 januari

Met deze uitslagen belooft de finale van de Horses2fly KFPS Sportcompetitie heel spannend te worden. Deze wordt verreden op vrijdag 10 januari tijdens de Hengstenkeuring.

Vorig artikelSubtop: Mees 497 haalt ruim 66% én Sport-Elite predicaat
Volgend artikelDebby de Graaf: ‘Ik ben trots op wat ik met Gerrit Galloper heb bereikt’