Sterk stappende Casmir (Maeije 440) wint in Warendorf

Kampioenen keuring Warendorf: Casmir von JoWe Ster (Maeije 440) en Ynskje H Ster (Mewes 438) (Foto: Markus Neuroth)

Fokdagkampioen op zaterdag 6 augustus in het Duitse Warendorf is Casmir von JoWe Ster (Maeije 440 x Ielke 382) van de familie Wessling geworden. Als reservekampioen wezen KFPS juryleden Jan Hellinx en Frans Smits de zevenjarige Ynskje H Ster (Mewes 438 x Ulke 338) van Stephanie Dietrich aan.

De langgelijnde Casmir combineerde een lange hals en veel behang met hard beenwerk en royale hoeven. Met een keurige IBOP van 75 punten liet ze een stap met ruimte zien, goed voor een 8, en een lichtvoetige draf, waarbij ze meer ruggebruik en souplesse mocht tonen. Een uitnodiging voor de Centrale Keuring kreeg ze niet, maar het kampioenslint kwam wel om de hals van de zesjarige merrie. Als reservekampioen werd de rassige Ynskje aangewezen. De merrie showde een mooi front, was wat neerwaarts gebouwd liet een correcte stap en draf zien waarbij ze wat meer mocht gaan zitten.

Vier eerste premie veulens

Bij de hengstveulens haalde Titus van Störmede (Omer 493 x Tsjalle 454) van Janine Sommer een eerste premie. Met zijn edele hoofdje en fraai gevormde hals, lichtvoetige en makkelijk schakelende draf haalde Titus ook het kampioenschap bij de hengstveulens binnen.
Bij de merrieveulens waren er drie met een eerste premie. De fraaitypische Tess CS van Bielefeld (Markus 491 x Haitse 425) van Carla Severin kreeg het oranje lintje, alsook Viktualia R (Gjalt 426 x Aarnold 471) van Karin Richter. Viktualia showde veel front met een mooie kap, stapte met veel lossigheid en draafde opwaarts. De kampioenskeuring was voor haar echter net iets teveel waardoor het kampioenschap bij de merrieveulens toekwam aan het meest complete veulen in bouw en beweging: de modern gebouwde Tieda van Braukhusen (Tiede 501 x Fabe 348) van Silvia Steinrucken. Tieda stapte actief en liet ruimte en souplesse in draf zien.

Vorig artikelPavo Fryso Lunteren: 14 halve finalisten, topscore voor Arent 515
Volgend artikelEise 489 en Jurre 495 ook de besten in tweespanformatie