Sterke start van Horsefitshop Young Friesian Dressage Competition

Leonie Evink met Jannick fan de Hynderhoeve (Nane 492) Foto NHPhoto

De Horsefitshop Young Friesian Dressage Competition is op zondag 21 mei in Tolbert stevig uit de startblokken gegaan met de eerste selectiewedstrijd met flinke deelname, fraaie dressuur en fantastisch weer. Zondag 18 juni is de tweede selectiewedstrijd, de finale wordt verreden op zondag 9 juli.

Eerste drie zelfde score bij de vierjarigen

De klasse met vierjarige paarden kende een lange startlijst, én hoge scores. De top 3 haalde allen hetzelfde percentage: 78,4%. Leonie Evink en Jannick fan de Hynderhoeve (Nane 492), Marell Hillberts met BBS Jary (Tiede 501) en Hennie Roffel met Jefferson TKJ (Ulbrân 502) deelden daarmee de koppositie. Op de vierde plek met 74,8% kwam Nynke Folmer-Mulder met Jildert van Dijkstra State (Tiede 501), gevolgd door Marell Hillberts die twee paarden in deze klasse reed. Met BBS Jibbe (Alwin 469) noteerde ze 72,6%. De beste merrie bij de vierjarigen was Kryr r. (Alwin 469) met Joyce Haaijer – Van der Meulen, waarbij Tess Dedden met merrie Jailey Jede (Mees 497) dezelfde score haalde en op plek 10 van deze groep eindigde.

Eén en twee bij de vijfjarigen voor Jelmer Ketelaar

In de rubriek met vijfjarige paarden kwamen 14 Friese paarden in de baan. De eerste en de tweede plaats werd door Jelmer Ketelaar ingevuld. Met Stal de Mersken Ilja (Jurre 495) haalde hij een score van 66,818%, met Hendrik fan ‘e Ridderdijk (Alwin 469) noteerde hij 66,364%. De derde plaats was voor Harmina Holwerda met Gouverneur fan ’t Hertefean (Nane 492) die met 66,136% dicht achter de koploper eindigde. Nog een zoon Nane 492 was te vinden op plek vier: Sofi Vaisanen met Fryso’s Hector B.
De beste merrie in deze klasse was Idylle-Dame (Eise 489) met Jeanette de Vries.

Hennie en Arizona op kop bij de zesjarigen

De groep met zesjarigen was het kleinst, maar was kwalitatief ook heel sterk bezet. Hennie Roffel en Arizona TKJ (Hette 481) hadden al een mooie week met een ronde verder in het WK Jonge Dressuurpaarden selectietraject. In Tolbert kwamen ze op kop met 73,864%. De tweede plek was voor Monique Brandsma met Stal Brandsma’s Diederik (Jehannes 484) met 72,273%, gevolgd door Iris Sijtsma met Fedde vân de Pôle (Meinte 490) met 71,136%.

Klik hier voor de volledige uitslag van deze selectiewedstrijd.

Vorig artikelVideo: op weg naar de WK-selectie DEEL 3
Volgend artikelGPD Aron pakt vierde overwinning op rij in limietklasse