Stijlprijs Young Riders voor Wilma Reijnga en Johan (Maurits 437)

Wilma Reijenga en Johan (Maurits 437) Foto: Karin Sevink

Wilma Reijenga heeft met haar Johan (Maurits 437) de Young Riders stijlprijs op vrijdag 14 januari tijdens de Horses2fly KFPS indoorcompetitie tuigen gewonnen. Wilma stuurde haar Friese paard niet alleen heel vriendelijk en fraai door de baan, ook aan haar kleding en wagen was de grootste zorg besteed. ‘Als we het doen dan doen we het goed’, reageerde Wilma die trots is ‘dat we de finale mogen rijden.’

Deelnemers aan elkaar gewaagd

De stijlprijs voor de Young Riders werd beoordeeld en uitgereikt door Herma Donker, oud voorzitter van de Horses2fly KFPS sportcompetitie en gewaardeerd vrijwilliger bij het stamboek en Alice Booij, hoofdredacteur van Phryso. De vier deelnemers in de finale van de tuigcompetitie waren zeer aan elkaar gewaagd.

De jury lette niet alleen op correct rijden, vriendelijk voor het paard, rustig in de hand, netjes door de bochten rijden, maar ook op het correct op de bok zitten, met passende kleding en een schoon tuig en wagen. De stijlprijs wordt uitgereikt als stimulans voor jeugdige menners en rijders.

Vorig artikelLivestream HK 2022: vrijdag 14 januari
Volgend artikelDebutant Jelmer pakt tuigkampioenschap Young Riders met GPD Ward