Subtop: Drie winstpunten voor Gunda Brunotte op Ameland

Gunda Brunotte-Kiewiet met Friso fan Wiardastate (Haitse 425) Foto: Ingrid Truijens

De Friese paarden deden van zich spreken de afgelopen dagen in de subtop. Op CH Sneek, op het terrein van manege Gaasterland in Harich, stond op 10 juni een meetmoment op het vier dagen durende programma; het afgelopen weekend werd gereden in Nunspeet, Noord-Sleen en op Ameland.

CH Sneek

In de Lichte Tour (Prix St. Georges) op CH Sneek behaalde Margriet Koopmans-Wiersma met Ide K.W. (Maurtis 437) twee winstpunten, met 65,074%. Marc-Peter Spahn was met Ilmar Poll (Anders 451) goed voor 63,897%, terwijl Joey van de Grijp met TalenTino JC (Tsjalke 397 een score van 63.162% bij elkaar reed. Nienke Schrale met Parel (Goffert 369) deed daar weinig voor onder met 62,794%. In het ZZ-Zwaar was er een mooi resultaat voor Kim Pernilla Alta met Le Noir Birkemose (Anders 451) met 61,14%.

Nunspeet: Limited Edition en Wirdmer

Afgelopen zaterdag was in Nunspeet een subtop meetmoment. Judith Pietersen presenteerde Limited Edition (Uldrik 457) voor het eerst weer sinds hij in februari vorig jaar het Sport Elite predicaat kreeg toegekend. Nu bedroeg zijn score 432.5 punten (63,6%). In de Grand Prix kon Wirdmer fan ‘e Boppelanen zijn zoveelste winstpunt bijschrijven. Met Lisanne Veenje in het zadel liep de Beart 411-zoon naar 64,84%.

Noord-Sleen: Johanna K

In Noord-Sleen kwam zondag jl. bij Manege en RV De Hulten ‘Friese’ combinatie Karlijn van Vugt met Johanna K in actie in het ZZ-Zwaar. Met de Stendert 447-dochter behaalde Van Vugt een score van 61,071%.

Hollum: Friso Fan Wiardastate

Bij de vuurtoren op Ameland, in Hollum, werden afgelopen weekend aansprekende resultaten neergezet door Gunda Brunotte-Kiewiet. Ze stuurde Friso Fan Wiardastate (Haitse 425) in het ZZ-Zwaar op zaterdag naar 61,9% (proef 36) en 60,6% (proef 35). Op zondag reed ze met haar elfjarige ruin ‘zoals nooit tevoren’ en zette ze 64% (proef 35) neer. Een bijzonder succesvol weekend voor Brunotte, die in totaal drie winstpunten liet noteren.

Ben je ook gestart in de subtop, maar mis je je naam in deze uitslagen of zie je een foutje? Stuur dan even een mailtje aan phryso@mediaprimair.nl.

Vorig artikelEerste premie voor Hynde R. (Alwin 469); vijf tweede premies toegekend
Volgend artikel‘Probleemmerrie’ niet vlot drachtig