Subtop | Eise 489 Grand Prix-geklasseerd

Marsja Dijkman - Eise 489 KFPS Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

Op de Subtop wedstrijden in Heiloo en Boijl stond een aantal Friese paarden op de startlijst. Opvallend resultaat was er voor Eise 489, die in Boijl door Marsja Dijkman naar een winstpunt gereden werd in de Grand Prix. De zoveelste KFPS-dekhengst die zich hiermee officieel ‘Grand Prix’ mag noemen!

Eise 489 bewees zijn kwaliteiten al ruimschoots in tuig met eigenaar Jelmer Chardon; met deze prestatie laat hij zien hoe veelzijdig hij is. Marsja Dijkman kennen we ook als de amazone van Grand Prix-hengst Haitse 425. Over haar proef met Eise 489, die beloond werd met 62.717%, vertelt ze morgen meer op Phryso.com.

Geke fan ‘e Beijemastate

In Boijl stuurde Dijkman een ander KFPS-boegbeeld naar een nog hogere score én de witte rozet. Haar proef met MGPNGP Geke fan ‘e Beijemastate (Beart 411) was goed voor 65.11%. In dezelfde rubriek was er 61.033% voor Yvonne Snieder met De Mersken Kyan (Tsjalle 454). Daniella Smit stuurde Het Swarte Paert Izaak (Tjalf 433) vorige week nog naar bijna 66%; nu werd hun proef beoordeeld met 60.815%.

Limited Edition weer heel goed

Net als vorig weekend waren Judith Pietersen en Limited Edition (Uldrik 457) goed op dreef. Bij de Celebrity Stables kon de combinatie opnieuw twee winstpunten bijschrijven: 66,985% in de Intermediaire II.

Sven B en TalenTino JC

Nog een aantal Lichte Tour-combinaties presenteerden zich in Heiloo, maar dan in de Prix St.Georges. Leonie Evink met Sven B (Wimer 461) behaalden 62.89%; voor Joey van de Grijp was er 62.28%. Hij zat in het zadel van TalenTino JC (Tsjalke 397).

Olbert B Sport Elite

In Heiloo reed Marleen Glorie met Olbert B een hele dikke voldoende score van bijna 64% bij elkaar. En dus is het Sport Elite-predicaat een feit voor de zoon van Wylster 463, die bij zijn geboorte de naam Olbert fan Wylgster Pragt meekreeg.

Kai Galloper

Debby de Graaf reed haar tweede Grand Prix-wedstrijd met Kai Galloper (Uldrik 457). Tijdens hun debuut was het nog een beetje zoeken, nu kon het duo met meer rust en ontspanning rijden en ging het al beter: met bijna 63% was de amazone tevreden.

Overige resultaten publiceren we hier zodra die bekend zijn.

Ben je ook gestart in de subtop, maar mis je je naam in deze uitslagen of zie je een foutje? Stuur dan even een mailtje aan phryso@mediaprimair.nl.

Vorig artikelFriese tuigpaarden in de startblokken
Volgend artikelBijna 63% voor showbink Eise 489 in de Grand Prix: ‘Zó super knap van hem!’