Subtop Exloo: tweemaal een eerste plaats voor Esther en Coco

Esther Postmus en Coco WE (Hessel 480) tijdens de selectiedagen 2022 met Johan Hamminga (Foto: DigiShots)

In het weekend van 5 november kwamen Esther Postmus en Coco WE (Hessel 480) aan de start van de subtopwedstrijd in Exloo. Het was de tweede keer dat ze een ZZ-Zwaar proef reden op een wedstrijd en dat leverde twee fraaie eerste plaatsen op.

Mooie score van 67,214%

De combinatie scoorde met 67,214% een hoge score en daarmee kwamen ze met Anouk Noordman met Mac Madison op een gedeelde eerste plaats. In de andere proef kwamen Esther en Coco met 65,286% ruim op kop en waren daarmee de beste van de zeven deelnemers in deze klasse.

Fraai vervolg op mooi seizoen

De combinatie heeft een mooie seizoen achter de rug en maakt een soepele overgang van outdoor naar indoor. Bij het K&PP kampioenschap begin oktober werden Esther en Coco – in eigendom van Eelkje Ruiter-Broersma kampioen in de ZZ-Zwaar waar ze hun debuut maakten in deze klasse.
Bij de Zeeuwse verzekeringen dressuurkampioenschap startten ze nog in de ZZ-Licht en haalden daar het reservekampioenschap. Afgelopen februari wonnen Coco en Esther de Zilveren Zweep in de Horses2fly KFPS indoor dressuurcompetitie.

Vorig artikelUpdate themabijeenkomst: geen wijziging statuten
Volgend artikelCursus beoordelen in de Verenigde Staten: negen geslaagden