Subtop: Friese paarden maken indruk op IICH Groningen, Marsja en Geke vallen op

Marsja Dijkman met Geke fan 'e Beijemastate (Beart 411) Foto: Salina Steenmeijer

Tijdens het IICH in Groningen in het weekend van 4 en 5 januari hebben de Friese paarden zich opvallend gepresenteerd. Marsja Dijkman wist met MGPNGP Geke fan ‘e Beijemastate (Beart 411) met 65,931% een vijfde plek te claimen in de Lichte Tour. Daarmee mocht ze in het sterke deelnemersveld ook de kür rijden, die ze met een hele fraaie score van 70,563% afsloot.

Super tevreden over mn kür van gisteravond tijdens IICH Groningen. Natuurlijk moest ik weer wat improviseren want wie ging er nou vanuit dat ik een kür zou mogen rijden?? gelukkig had ik de kür van Alfvera op mijn telefoon. Geprobeerd er aan te blijven rijden met dank aan Laura Zwart en Alex van Silfhout die nog even hebben meegekeken met het losrijden. Ik kan ook niet meer tevreden zijn met 3x 71% en 1x 68% wat een gemiddelde maakte van 70,56% en uiteindelijke een 5e plaats.Het was een enorm lange dag maar super blij met de resultaten???

Gepostet von Marsja de Vries-Dijkman am Sonntag, 5. Januar 2020

Lichte Tour vol Friese paarden

In de Lichte Tour waren veel Friese paarden te bewonderen. Zo eindigde Ykje Baron met Jitze fan Bronny Friesians (Tsjalle 454) op de gedeelde negende plaats met Jeanet Dam en Gijsbert JD. (Tsjalke 397). Ze noteerden 64,118%. Ook Judith Pietersen en Limited Edition (Uldrik 457) reden winst: 63,676%. Hiermee haalden ze de benodigde punten bij elkaar voor het Sport-Elite predicaat, voor deze titel moeten ze nog één wedstrijd starten. Ook Laura Roling kwam naar Groningen. Good old Tsjalling D.L. (Leffert 306) reed een fraaie score van 62,059%.

Topscore voor Lisanne en Wirdmer

In de Zware Tour was het de beurt aan Lisanne Veenje die met Wirdmer fan ‘e Boppelannen 62,799% en een negende plaats verdienden. Voor de kür ontvingen ze een waardering van 68,813%, waarbij een aantal juryleden hun proef waardeerden met een score boven de 70%! Een nieuw record voor de combinatie, waarbij Lisanne aangeeft dat er ook nog verbeterpunten waren. ‘Wie weet wat 2020 nog zal brengen.

Whauw!!Een nieuw record met Wirdmer fan'e Boppelannen (Friesen Exclusiv) neergezet! In de Grand Prix op IICH Groningen Gister bij 2 jury's kwamen we over de 70% en met een gemiddelde van bijna 69% ontzettend blij. Wirdmer was enorm fanatiek wat in de proef wat echt onnodige dure fouten opleverde maar in de finale kür maakten we het weer helemaal goed.! En ook in de kür konden dingen beter dus wie weet wat 2020 ons brengt ???#dejongDiervoeders#Voermeester

Gepostet von Lisanne Veenje am Sonntag, 5. Januar 2020

Debby tweede in Oudkarspel

Naast Groningen werd er ook in Oudkarspel een subtop wedstrijd gereden. Debby de Graaf eindigde in de ZZ-Zwaar op de tweede plaats met 64,571%.

 

 

Vorig artikelRespons KFPS-bestuur op vragen naar aanleiding van goedkeuring Boet 516
Volgend artikel96 hengsten gekwalificeerd voor deelname tweede bezichtiging