Subtop : Friese paarden scoren in Vinkega, Ide K.W. (Maurits 437) naar bijna 70%

Margriet Koopmans met Ide K.W. (foto: Ingrid Truijens)

Verschillende combinaties met Friese paarden hebben zichzelf in de kijker weten te rijden tijdens de Subtopcompetitie in Vinkega afgelopen zondag 20 november. Hoogste notering was voor Margriet Koopmans-Wiersma en haar Ide K.W. (Maurits 437) die maar liefst 69,926% lieten noteren in de klasse Intermediaire I en daarmee een tweede plek behaalden.

Martzen 521 Zware Tour startgerechtigd

In dezelfde klasse verschenen ook Hennie Roffel en Renske Carmen f.d. Visscherwei Model Sport-Elite AAA (Tsjalke 397) aan de start, zij wisten 64,779% te behalen en een vierde plek. Vijfde in de Intermediaire I werden Harmina Holwerda en Martzen 521 Sport-Elite AA met 61,397%. De KFPS stamboekhengst is daarmee nu Zware Tour startgerechtigd.

Martzen 521 en Harmina Holwerda

Yeske en Xenia op weg naar Sport-Elite

In de klasse Prix St. Georges wisten Bennie van Es en Stal Okkema’s Yeske Sport (Michiel 442) een podiumplek te behalen. Hun score van 64,265% was voldoende voor een derde plek. Amazone Harmina Holwerda kwam ook in deze klasse in actie met de Beart 411 merrie Xenia S.B. Ster Sport AA, zij behaalden een nette winstpunt met 61,103%.

De Subtopcompetitie in Vinkega telt 3 selectiewedstrijden en een finale waarbij een kür op muziek verreden mag worden. De finale wordt gehouden op 1 april 2023.

Vorig artikelSportcompetitie mennen: sportieve strijd voor finaleplek
Volgend artikelWeerzien van fokker Sietse Hooisma met Germ B: ‘Kalm en braaf: zo zie ik ze het liefst’