Subtop: Friese parels succesvol in de Prix St. Georges

Zoë Kuintjes en Tanco fan Berltsum (Epke 474). Foto: Cayenne Stables.

Een lang Hemelvaart weekend leent zich uitstekend voor dressuurconcoursen en vele combinaties gingen dan ook op pad afgelopen weekend, zo ook verschillende Friese parels.

Kadervorming Schijndel

De hoogste score was voor Zoë Kuintjes en Tanco fan Berltsum Ster Sport Elite A (Epke 474) tijdens de Kadervorming in Schijndel op donderdag 9 mei, zij reden naar 67,01% in de Prix St. Georges. Deze score was goed voor een zesde plaats waarmee de combinatie uit Aalsmeer ook nog in de prijzen viel.

Subtop Houten

In het Utrechtse Houten verscheen Hennie Roffel twee dagen achter elkaar in de baan met Gentleman Jack TKJ (Hessel 480) en Remy Martin TKJ (Alwin 469). Op vrijdag 10 mei mocht Gentleman Jack het spits afbijten in de Prix St. Georges en zette een mooie score neer van 66,47% en een vijfde plek met prijs. Op zaterdag 11 mei was het de beurt aan Remy Martin die 66,40% bij elkaar liep in dezelfde klasse en daarmee een tweede plek bezette. Gezien de scores zijn beide heren inmiddels behoorlijk aan elkaar gewaagd.

Oud-Beijerlandse Paardendagen

De Friese dressuurcombinaties waren dit weekend voornamelijk in het Zuiden te vinden want ook Laura Roling en Ilmar Poll (Anders 452) lieten zich weer van hun beste kant zien in het Zuid-Hollandse Oud-Beijerland. De combinatie uit Alphen liep naar 61,03% in de Prix St. Georges.

Ben je ook gestart in de subtop, maar mis je je naam in deze uitslagen of zie je een foutje? Stuur dan even een mailtje aan phryso@mediaprimair.nl.

Vorig artikelLivestream ABFP-test 2 – dinsdag 14 en donderdag 16 mei
Volgend artikelIn het Duitse Beieren op tv: de Friese paarden van fokstal van S.