Subtop Friezen succesvol in Tolbert, Gigantisch Sport-Elite

Marc Peter Spahn en Gigantisch van de Demro Stables

Niet alleen in Harich lieten de Friese paarden zich afgelopen weekend van hun beste kant zien, ook tijdens de Subtop Meerdaagse in Tolbert verschenen verschillende “Friese” combinaties succesvol aan de start.

Gigantisch Sport-Elite

Hoewel het meerdaagse dressuur evenement al op donderdag was begonnen, kwamen vrijdagochtend 14 januari de eerste Friese paarden in de baan tijdens de Prix St. Georges.
Peter Spahn en de Anders 451 hengst Gigantisch van de Demro Stables Ster behaalden hier ruimschoots het laatste benodigde winstpunt voor het Sport-Elite predicaat door 64,265% te rijden. Zoals de ruiter uit Niebert zelf omschrijft: ‘Dik verdiend! De hengst heeft een geweldige instelling, lerend vermogen, uithoudingsvermogen en is superlief’.
Ook amazone Margriet Koopmans en haar Ide K.W. (Maurits 437) reden mee in deze ochtendrubriek waar ze een mooie 65% verdienden.

Intermediaire 1 debuut voor Tizian en TalenTino

Zowel Tizian fan Ass Ster Sport-Elite (Epke 474) met Bennie van Es als TalenTino JC (Tsjalke 397) met Joey van de Grijp beleefden vrijdagmiddag hun debuut in de klasse Intermediaire 1. Tizian en Bennie reden meteen naar 66,985% en behaalden hiermee een negende plek tussen het KWPN geweld. TalenTino en Joey reden naar 63,603% en een vijftiende plek waarmee de combinatie liet zien thuis te horen in deze hogere klasse.

Jeroen Poll naar 67,8 % in de Grand Prix

Zaterdag 15 januari was het de beurt aan de amazones Debby de Graaf en Marsja Dijkman om zich te presenteren in de Grand Prix. Marsja reed de Beart 411-merrie MGPNGP Geke fan ‘e Beijemastate Ster Sport-Elite naar 63.034% en Debby reed de Uldrik 457-ruin Kai Galloper naar 61,196%. Op zondag kwamen Debby en Kai nogmaals in actie in de Grand Prix, deze proef leverde hen 61,884 % op. Ook Peter Spahn en Jeroen Poll (Anders 451) deden erg goede zaken in deze Grand Prix rubriek door naar 67,826% te rijden in een zeer sterk deelnemersveld.

Vorig artikelAmerikaanse Friese paarden pionier Frank Leyendekker overleden
Volgend artikel‘Sjaak’ Izaak fan de Klaster Sport Elite vertrekt naar Rusland