Subtop: Gijsbert JD op weg naar Elite, Robyn O. Sport en Limited eerste

Jeanet Dam met Gijsbert JD (Foto: Maarten Sluiter)

De subtopwedstrijd in Emmeloord op tweede paasdag leverde een hoop goed nieuws op voor de Friese paarden. Gijsbert JD (Tsjalke 397) haalde in de Prix St. Georges een score van 65,441% binnen, een vijfde plek, en daarmee is Jeanet Dam hard op weg om met Gijsbert het Elite predicaat dit seizoen binnen te halen

Wytse 462: iedere keer een winstpunt

In dezelfde klasse kwamen ook Hennie Roffel en Wytse 462 (Arjen 417) aan de start. Met een score van 64,265% reden ze zich naar een fraaie 8e plaats. Vier keer bracht Hennie Wytse uit in deze klasse en iedere keer halen ze keurig een winstpunt binnen.
In de Inter I kwamen Marsja Dijkman en MGPNGP Geke fan ‘e Bijemastate (Beart 411) in de ring en reden zich naar een notering van 64,191%, goed voor een prachtige tweede plaats.

Robyn O. Sport

Ook Judith Pietersen en Limited Edition (Uldrik 457) vielen op in Emmeloord. In de eerste proef in de ZZ-Zwaar haalde Limited een superscore van 67,786, ruim 6% afstand op de nummer twee. Tijdens de tweede proef nam Judith de verkeerde afslag en daarmee kwam de score uit op 64,714%, ook nog goed voor een mooie tweede plaats.
Nieuws had de amazone uit Wapse ook met Robyn O. (Alwin 469). De hengst die aan het komende Centraal Onderzoek zal deelnemen, haalde het Sport predicaat binnen. In de Z1 haalden Judith en Robyn 220 en 226,5 punten en dat leverde twee maal een tweede plaats op. ‘Onwijs trots op de Black Beauties!’, laat Judith weten.

 

 

 

Vorig artikelLisanne en Wirdmer tweede in Grand Prix
Volgend artikelPavo Fryso Bokaal 2019: de inschrijving is geopend!