Subtop : Jurre 495 winst in Prix St. Georges, Wirdmer succesvol in Grand Prix.

Marsja Dijkman en Jurre 495. Foto : Ingrid Truijens.

Op verschillende plekken in het land werd afgelopen weekend subtop dressuur uitgeschreven en er verschenen weer meerdere “Friezen” combinaties in de ring.

Jurre 495 weer op pad

Na een wedstrijdpauze van acht maanden startte Jurre 495 en zijn vaste amazone Marsja Dijkman zondag 27 Februari in de klasse Prix St. Georges op de subtop wedstrijd in Benningbroek. ‘We zijn vorig jaar Juni voor het laatst weggeweest, maar vanwege corona en de drukte op het station was het moeilijk plannen’ vertelt Marsja. ‘Nu na de Hengstenkeuring konden we mooi weer even weg’. En niet zonder succes, want het derde winstpunt op weg naar het Elite predikaat werd binnengehaald met 63,09%. ‘We missen natuurlijk wat wedstrijdritme, maar Jurre liet een nette proef zien met eigenlijk maar weinig foutjes, ik reed alleen een beetje op safe. We gaan ons best doen die Elite achter zijn naam te hebben voor het dekseizoen losbarst!’

Bonito en Brant scoren in Inter 1

Jurre en Marsja waren niet de enige combinatie met winst in Benningbroek, ook Romy Diemeer en haar Bonito C. van de Wijdewormer Sport (Dries 421) deden goede zaken in het Noord-Hollandse en wel in de klasse Inter 1. Reed de combinatie uit Heerhugowaard drie jaar geleden nog mee in de finale van de Horses2Fly KFPS Sportcompetitie in de klasse Z1, nu kon de veertienjarige ruin alweer 61,99% achter zijn naam zetten op weg naar de Zware Tour.
In Utrecht waren het Ninja van der Eijk en Brant van de Paters Sport (Gjalt 426) die op zaterdag al naar mooie winst reden in de klasse Inter 1 met 62,13%.

Lisanne en Wirdmer naar winst in Marienheem

Ook in Marienheem werd er afgelopen weekend op het hoogste niveau in de dressuur gestreden. Als enige combinatie met een Fries paard wisten Lisanne Veenje en Wirdmer fan ‘e Boppelannen Ster Sport Elite (Beart 411) hun mannetje te staan in de klasse Grand Prix en 64,51% mee naar huis te nemen.

 

Vorig artikel14 selectiewedstrijden voor Alrako dressuurkampioenschap
Volgend artikelInschrijving selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden geopend