Subtop : Succesvol Hemelvaartweekend voor Lisanne en Wirdmer

Lisanne en Wirdmer. Foto : Wilma Reijenga.

Dankzij het lange Hemelvaartweekend waren er genoeg mogelijkheden om te starten op dressuurwedstrijden de afgelopen dagen. Een amazone die hier succesvol gebruik van wist te maken was Lisanne Veenje, die met Wirdmer fan ‘e Boppelannen Ster Sport Elite (Beart 411) tweemaal succesvol was dit weekend.

Tweede in Nieuwleusen

Op donderdag 26 mei verscheen de combinatie uit Vledder in de baan in Nieuwleusen, waar ondanks wat spanning door de harde wind, 67,71% procent werd behaald wat goed was voor een tweede plek in de Grand Prix. Op hetzelfde concours startte ook Peter Spahn met Gigantisch van de Demro Stables Ster A (Anders 451), die in de Prix St. Georges rubriek 65,07% bij elkaar wisten te rijden.

Ook winst in Schijndel

Op zondag 29 mei waren Lisanne en Wirdmer weer op pad, ditmaal naar Schijndel voor de Kader- & Uitzendingswedstrijd. Ook hier wist het KFPS Paard van het jaar 2020 te scoren, dit keer noteerde de combinatie 66,35% in de Grand Prix.

Derde plek voor Tanco

In het Belgische St. Truiden was ook een “Friese” combinatie succesvol dit weekend. Op zondag reden Patricia Mannaerts en haar Tanco fan Berltsum Ster A (Epke 474) naar 66,6% in de klasse Prix St. Georges, waardoor ze een derde prijs mee naar huis mogen nemen. De combinatie hoeft nog maar twee keer boven de 60% te scoren in deze klasse en dan mag de achtjarige hengst zichzelf Sport Elite noemen.

Vorig artikelWorld Breeding News met een artikel over de Friese paarden
Volgend artikelGoed nieuws van de paardenroeireddingboot: demo’s gaan door!