Subtop: succesvol weekend voor Friese parels, Hennie en Rémy naar 71%

Romy Diemeer en Bonito C. van de Wijdewormer. Foto: Ingrid Truijens

Op verschillende plekken in het land werd afgelopen weekend weer dressuur op subtop-niveau verreden en ook de Friese parels lieten zich van hun beste kant zien. Uitschieter waren Hennie Roffel en Rémy Martin TKJ (Alwin 469) die naar maar liefst 71,03% reden in de Prix St. Georges.

Sonnega

Veel Friese combinaties verschenen op zaterdag 16 maart aan de start bij Manege de Caprilli in Sonnega. In de klasse ZZ-Zwaar was er winst voor Rianne Struijs met Weard fan Wylgster Pragt Ster Sport (Hinne 427), zij reden naar 60,64%. Hennie Roffel verscheen met drie verschillende Friese paarden in de baan in de klasse Prix St. Georges. Naast de monsterscore en eerste plek voor Rémy, deed de amazone ook goede zaken met Gentle Man Jack TKJ (Hessel 480) waarmee ze 66.32% en een tweede plek scoorde. Met Rob van de Demro Stables Ster Sport (Tsjalle 454) was er een score van 60,51%. In dezelfde klasse reed ook Esther Postmus met Coco WE (Hessel 480) die een score van 64,85% lieten noteren. In de Intermédiaire I behaalde Maaike de Jong en Filou S.B. Ster AA (Tjalf 433) winst met 60,37%.

Benningbroek

Ook in het Noord-Hollandse Benningbroek wisten de Friese paarden de dressuurring te vinden. Weer was het Hennie Roffel, ditmaal met Gentle Man Jack, die de eerste plek veroverde in de Prix St. Georges dankzij een score van 66,83%. Ook Rob van de Demro Stables mocht zich weer laten zien en wist 62,86% te behalen in dezelfde klasse. In de Intermédiaire II had Hennie de merrie Renske Carmen f.d. Visscherwei Model Sport-Elite AAA (Tsjalke 397) mee, die naar 63,08% en een derde plek liep. In de Grand Prix was er winst voor Romy Diemeer en Bonito C. van de Wijdewormer Sport Elite (Dries 421) die samen 60,43% behaalden.

Hennie en Renske Carmen (Foto: Ingrid Truijens)

Werkendam en Westmaas

In het Brabantse Werkendam verscheen op 16 maart Tommy (Epke 474) in de baan met Annemiek Goedel-van Rijswijk in het zadel. De tienjarige hengst, stamboeknaam Thomas Cordes de Mendoza, reed samen met zijn amazone en eigenaresse naar 63,36% in de klasse ZZ-Zwaar. Een week eerder startte in Westmaas in diezelfde klasse Michele Lancée-Klip met Milanco’s Yme Ids (Hessel 480), zij behaalden 62,42%.

Vorig artikelPeu Bezuidenhout in Zuid Afrika showt zijn eerste zelfgefokte Stermerrie (met video)
Volgend artikelKeuren in Zuid Afrika met unieke Modelmerrie Tandora (Tjalf 443) *met video*