Subtop Tolbert: Jeroen Poll (Anders 451) en MGPNGP Geke fan ‘e Beijemastate debuteren met mooie scores in de Grand Prix

Marsja Dijkman - MGPNGP Geke fan 'e Beijemastate CDN Tolbert 2021 © DigiShots

Drie Friese paarden kwamen er bij de subtopwedstrijd in Tolbert op zaterdag 13 en zondag 14 februari in actie. Jeroen Poll (Anders 451) debuteerde met een mooie score van 66,2%. Daarmee haalde hij voor zijn ruiter Marc Peter Spahn een bijzonder doel: 3 generaties naar de Grand Prix rijden.

Marc Peter Spahn met Jeroen Poll (Anders 451)

Grand Prix debuut Marsja en Geke

Voor Marsja De Vries-Dijkman en MGPNGP Geke fan ‘e Beijemastate (Beart 411) was het ook hun debuut in de Grand Prix. Tussen alle grote namen reden ze naar twee keurige scores van 63,32% en 60,25%. Een hele mooie prestatie.

Lisanne en Wirdmer naar 66%

Zaterdag reden Lisanne Veenje met Paard van het Jaar 2020: Wirdmer fan ‘e Boppelannen (Beart 411) haar Grand Prix en zette een mooie score van 64,82% neer. Zondag in de Grand Prix Special zetten ze de teller op bijna 66%. Na een lange wedstrijdstilte alweer een mooi begin. ‘We moeten echt weer in het ritme komen, maar dit is een superstart met een aantal 8-en op het protocol’, zo luidde het tevreden commentaar van de amazone.

Lisanne Veenje – Wirdmer Fan’e Boppelannen
CDN Tolbert 2021
© DigiShots

Uitzonderingswedstrijd

Wedstrijden mogen er niet gehouden worden vanwege coronamaatregelen, maar topsport heeft een uitzonderingspositie. De subtop dressuur meerdaagse in Tolbert ging door. De organisatie kreeg op het allerlaatst een uitzonderingspositie als Kadervorming- en Uitzendwedstrijd en kon de kans bieden aan de Nederlandse dressuurtop om naar Grongingen te komen. Niet alleen Edward Gal en de Totilaszonen kwamen in de ring, maar ook Friese paarden.

 

Vorig artikelWinters vertier met Friese paarden
Volgend artikelDrie generaties Grand Prix: Adel 357, Anders 451 en Jeroen Poll