Subtop Vinkega: Friese paarden in de top van de Lichte én de Zware Tour

Lisanne Veenje - Wirdmer Fan e Boppelannensport CDI Exloo 2022 © DigiShots

Tijdens het subtopweekend van 11 december in Vinkega kwamen twee Friese paarden in de top 3 van de Lichte Tour. In de Zware Tour haalden Lisanne Veenje met Wirdmer fan ‘e Boppelannen (Beart 411) de tweede plaats met hun Grand Prix proef die goed was voor 66,685%.

Tweede plek voor Margriet en Ide

In de Lichte Tour maakten de Friese paarden een hele goede indruk, net als de vorige editie van deze subtopcompetitie. De tweede prijs ging naar Margriet Koopmans-Wiersma met Ide K.W. (Maurits 437) met 67,647% in haar Inter I proef. Dicht daarachter kwam Joey van de Grijp met TalenTino JC (Tsjalke 397) die een score liet noteren van 65,662% in de Prix St. George.

64,412% voor Xenia S.B.

Tussen het geweld van de ‘heren’ wist merrie Xenia S.B. (Beart 411) zich in deze hoge dressuurklasse te nestelen op de zevende plaats met Harmina Holwerda. Hun Prix St. Georges was goed voor 64,412% en laat daarmee een mooie stijgende lijn zien.

De Subtopcompetitie in Vinkega telt drie selectiewedstrijden en een finale waarbij een kür op muziek verreden mag worden. De finale wordt gehouden op 1 april 2023.

Vorig artikelSipke Jan Bousema gastheer tijdens FRIESIAN PROMS
Volgend artikelSport Elite voor Tanco fan Berltsum (Epke 474)