Super duurzaam duo in Denemarken: Modelmerries Odilia en dochter Hadewich

De 17-jarige Odilia fan 'e Suurdreed Wierd 409 x Oltman 317) en links haar 11-jarige dochter Hadewich Hyllested Ostergaard Sport A Model (Bente 412)

 

Een hoogtepunt in het programma op de keuring in Denemarken op zaterdag 31 juli waren de twee duurzame Modelmerries, en moeder en dochter. De 17-jarige Odilia fan ‘e Suurdreed Model Preferent AA (Wierd 409 x Oltman 317) en haar 11-jarige dochter Hadewich Hyllested Østergaard Model Sport A (Bente 412 x Wierd 409) van Hessel Jan Oosterhof kregen van jury Piet Bergsma en Esther Reen een eerste premie.

Moeder en grootmoeder van Yme 507

In de kampioenskeuring moeten de oudere paarden het meestal afleggen tegen de jongere merries, maar van de jury en het publiek kregen de merries alle lof voor hun duurzaamheid en vitaliteit. De merries zijn de moeder en grootmoeder van Yme 507 die hun rondjes met veel schwung liepen. Odilia had zelfs een veulen van Tiede 501 aan de voet, is inmiddels drachtig van Boet 516 en verwacht volgend jaar haar twaalfde veulen. Hadewich verwacht volgend jaar een veulen van Wibout 511.

 

Vorig artikelLivestream Fokdag Het Friesche Paard Zuid-Nederland – 2 augustus
Volgend artikelFokdag Schijndel: alle vier Kroonmerries uitgenodigd voor de Centrale Keuring