Sven B. start outdoorseizoen met winst

Sybren Minkema met Sven B. (Wimer 461) Foto: Johanna Faber

Het Oranjeconcours op zaterdag 27 april in De Bilt leverde winst op voor Sven B, gereden door Sybren Minkema. Nadat de Wimer 461-zoon in de wintermaanden al sterke optredens liet zien en de finale van de Horses2Fly KFPS sportcompetitie tuigen won, is Sven B. het outdoorseizoen ook direct met winst begonnen.

Broederstrijd met Melle van de Lits

In de limietklasse, die overigens niet ruim bezet was, was de kwaliteit er beslist wel. Sybren Minkema won dan wel de rubriek met Sven B., maar daarvoor moest hij wel een ware broederstrijd aangaan met Albert Minkema die Melle van de Lits, eveneens een zoon van Wimer 461, heel sterk aan het lopen had, maar die in front en houding nog net ietsje tekort kwam.

Joppe en Mario

In de ereklasse wist Joppe (v. Maurus 441), gereden door Henk Hammers na een iets moeizaam begin van de wedstrijd uiteindelijk toch MGPNGP Mario fan Bokkum (v. Jasper 366) te verslaan omdat deze in de achterhand een fractie sterker mocht zijn. Filou S.B. (v. Tjalf 443) werd hier gereden door Jolanda Schreuder en werd derde. Zij vervolgde met MGPNGP Mario fan Bokkum in de damesklasse en sloot deze wel winnend af. Bij de meerspannen was Feike Holtrop heer en meester en wist zowel de winst in de tandemsrubriek alsook de tweespanrubriek te pakken.

Tekst: Johanna Faber

Vorig artikelFries paard op postzegel van Ameland: ‘het straalt tegenwind uit’
Volgend artikelSubtop: Esther en Hidde halen hoogste score