Symbolische veldslag tegen de wolf met 50 paarden

Wolvenhek Fryslân organiseert een unieke actie om de wolf uit Fryslân te verdrijven

Symbolische veldslag met 50 paarden in linie

Zaterdag 8 oktober wordt met maar liefst 50 paarden de wolf symbolisch uit Fryslân verdreven. In Gaasterland (Zuid-West Friesland) komt deze ruitermacht  “in linie” over een heuvel, als ware het een veldslag.  De wolf wordt uitgebeeld middels een aantal opgestelde spandoeken.  Met een indrukwekkend spektakel maakt men duidelijk dat  paardenhouders samen met andere veehouders in het  geweer komen tegen de komst van  wolven naar Friesland.

ALLE dierhouders geven om hun dieren, en zien de komst van de wolf met angst en beven tegemoet. Zgn. “wolfwerende maatregelen” blijken keer op keer niet afdoende, als de wolf  langskomt.

Sinds er een wolvenpaar met welpen is in het Drents-Friese Wold, en er daarnaast nog twee zwerfwolven actief zijn, vinden er dagelijks aanvallen plaats op vee in (vooral) Drenthe en Friesland. Naast honderden schapen zijn er de laatste maanden ook  meerdere koeien/kalveren en pony’s  slachtoffer geworden. Dit is alleen nog maar wat gerapporteerd is. Ook is dit nog maar het begin, gezien de snelle groei van het aantal wolven in Duitsland, waarvan een deel hierheen komt en de eveneens snelle aanwas van de reeds gevestigde wolven in Nederland.

Naast unieke beelden voor de pers, kunnen de deelnemers  hun eigen verhaal vertellen. Waaronder Fenna de Vos, wiens pony onlangs slachtoffer is geworden. Zij kan ook uit eigen hand haar ervaringen met Bij 12 (de instantie die wolvenaanvallen registreert) geven.

Er wordt verzamelt zaterdag 8 oktober om 13.00-13-15. Tussen half 2 en twee uur is er een perspresentatie. De actie start om 14.00, en zal een half uurtje duren.

De dag vóór de actie (vrijdag 7 oktober) geeft de organisate middels een nieuw persbericht aan, waar precies de actie plaats gaat vinden. Dit om veiligheidsredenen, en om een grote toeloop van toeschouwers te voorkomen.

Voor meer informatie:
Jehan Bouma (voorzitter) 06-25561075 Diederik Sleurink (secretaris) 06-52650727

Vorig artikelCursus tuigen in zes lessen
Volgend artikelYkje fan Friesian Run (Bene 476) Kroon en kampioen in Texas