23-jarige Teade 392 Sport gestorven

Teade 392 Sport Foto: Iron Spring Farm

Op Iron Spring Farm in Amerika is begin juni een einde gekomen aan het leven van de 23-jarige Teade 492 Sport. ‘Hij was één van de meeste vriendelijke paarden die ik heb gekend’, vertelt Mary Alice Malone, eigenaar en ruiter van Teade 392. ‘Hij was heel vriendelijk en charmant en hield van mensen. Voor familie, maar ook voor een groot publiek wist hij hoe hij moest poseren. Voor de foto’s gedroeg hij zich als een popster.’

Als vierjarige naar Amerika

Teade is geboren als Trinko M. bij fokker A. van de Meer. Hij is een zoon van Anton 343 Sport Preferent en Stermerrie Irma van ‘t Zuid (Pike 316 x Ewoud 250) uit stam 103. In 2001 werd hij goedgekeurd met een totaalscore van 77,4 punten in zijn Centraal Onderzoek.
Als vierjarige emigreerde hij in 2002 naar Iron Spring Farm in Pennsylvania, Amerika. Hij heeft zich vooral in de dressuursport laten zien en verdiende zo ook het Sportpredicaat. Tot en met vorig jaar was hij nog in actieve dekdienst. Met name zijn vriendelijke karakter en fraaie behang, net als bij zijn vader, maakten hem populair bij Amerikaanse fokkers. Teade 392 heeft één Modelmerrie, twee Kroonmerries en met Sipke 450 Sport AA (mv Ulke 338) een goedgekeurde zoon achtergelaten.

Bekijk hier de video die begin dit jaar nog van Teade 392 is gemaakt. 

Vorig artikelBlog Ester: Hessel op vakantie, dan gebeurt er altijd wat…
Volgend artikelGP-debuut Laura Roling met Tsjalling (Leffert 306): ‘Je hoopt op 60%, en dan rijd je dik 64%!’