Tialda H. naar de USA

Kroon Sport-Elite merrie Tialda H. (Jasper 366 x Fetse 349) fotografie Rika de Leeuw

De Grand Prix Kroon Sport-Elite merrie Tialda H. (Jasper 366 x Fetse 349) zal de overtocht maken naar de USA. Dankzij de bemiddeling van mevrouw Viola Abrahams is Tialda nu in eigendom van Mrs. J. Silver waar zij als dressuurpaard zal verblijven op de prachtige locatie Bear Spot farm van Mrs. J. Karol in de buurt van Boston (USA).

Indrukwekkende palmares

De CV van Tialda is indrukwekkend. Onder het zadel met Joyce Haaijer hebben zij de afgelopen 10 jaar veel bereikt. Begonnen in 2009 als winnaar van de Friesian Talent cup en daarna volgenden vele kampioenschappen van B tot ZZ-zwaar niveau. Mede dankzij het door het KFPS gesponsorde project Mei Grand Prix nei Grand Prix  (MGPNGP) heeft Joyce met Tialda H. in 2019 Grand Prix gereden met bijna 63% . In maart van het afgelopen jaar, net voor de lockdown, zijn zij voor het laatst op wedstrijd geweest en behaalden deze combinatie nog de 2e plaats in de Zware Tour.

Centrale Keuring

In 2019 is Tialda op de Centrale Keuring in Drachten Kroon verklaard en werd ze kampioen bij de oudere paarden en tijdens het algemeen kampioenschap ging ze er met de reserve titel vandoor. Joyce heeft nog geprobeerd om een veulen te fokken van Elias 494 uit deze bijzondere merrie maar helaas is dat niet gelukt.
Inmiddels heeft Joyce weer een nieuw ijzer in het vuur en zullen wij haar hopelijk binnenkort weer zien op een nieuwe zwarte parel.

Vorig artikelPatty Hartman: ‘Met Douwe kan ik op wedstrijd én op buitenrit’
Volgend artikelLivestream locatiekeuring Stal Chardon – 26 mei